PORUKA NADE

Toplo vuneno srce na zagrebačkoj fasadi postalo simbolom nade za razrušeni Zagreb

 

Nakon stravičnog potresa koji je u nedjelju u 6:24 probudio Zagreb i okolicu, mnogi se osjećaju potreseno, a razrušeni domovi u centru Zagreba i Markuševcu slamaju srce. Tijekom posljednja dva dana društvene mreže ispunila je fotografija srca na napuknutoj zagrebačkoj fasadi, spojenog plavim koncem. Mnogi su mislili da su pukotine nastale u nedjelju, a fotografiju su shvatili kao znak da će se jednog dana šteta popraviti, a Zagreb zacijeliti.

Vuneno srce djelo je dizajnerice Ivone koja na Instagramu koristi naziv Voona design. Prošlog je ljeta sudjelovala u projektu uličnih intervencija Okolo, a svoje srce smjestila je na zgradu u Habdelićevoj 1. Poruka njenog djela bila je, sada jako simbolično, da slomljeno srce može zacijeliti.

"Zagreb se danas osjeća upravo ovako. Najjači potres u zadnjih 140 godina pogodio nas je rano ujutro, a u starom gradu šteta je velika. I puno je straha u nama i oko nas. Nikada nisam htjela objaviti sliku slomljenog srca u ovakvom kontekstu. Ali pretpostavljam da je sve to dio života. Mi ljudi smo mali i krhki. Pazite jedni na druge. Možemo popraviti ovo. Nakon što ludio završi", napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2023 07:41