kvart budućnosti

Trešnjevka po mjeri čovjeka: Zeleni neboderi, natkrivena tržnica, vrtovi i park. Što kažete?

Urbanističko-arhitektonsko rješenje prostora središta Trešnjevke 
Autorsko rješenje kroz integriranost svih aspekata urbanizma i arhitekture nudi prostor koji bi mogao biti novi početak za Trešnjevku

Studio FM arhitektura, na čelu s arhitekticama Franom Milaković i Mihaelom Maslać, pobjednik je natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja prostora središta zagrebačkog kvarta Trešnjevke. Natječaj je zahtijevao izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja cjelokupnog prostora obuhvaćenog Programom Gradskog projekta Prostor središta Trešnjevke, s naglaskom na inovativnim rješenjima, održivosti, urbanoj regeneraciji prostora te prostornoj integraciji zone obuhvata s Gradskom četvrti Trešnjevka - sjever. Idejnim rješenjem dominiraju tri ozelenjena nebodera te natkriveni prostor Tržnice. Prostor parka koji se nadovezuje na prostor otvorene tržnice nudi sadržaje za sve generacije, kao i prostor urbanih vrtova.

image
Prostor središta Trešnjevke danas
image
Urbanističko-arhitektonsko rješenje prostora središta Trešnjevke

- Ovo autorsko rješenje kroz integriranost svih aspekata urbanizma i arhitekture nudi prostor koji bi mogao biti novi početak za Trešnjevku. Prostor prema mjeri čovjeka - kažu u Društvu arhitekata Zagreba u obrazloženju pobjedničkog rada.

Više o svemu potražite na www.d-a-z.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 20:04