MAGIČNA TRANSFORMACIJA

(VIDEO) Staru terasu pretvorio u san snova: U 10 dana napravio raj na krovu zgrade!

 YOUTUBE/@ M A R V I N ATMOSS‘VERT/

Stanovi na najvišem katu često se doživljavaju negativno zbog rastućih ljetnih vrućina, ali mogu imati i mnoge prednosti, poput puno prirodnog svjetla. Bilo da ima erker ili prostrane prozore, odmah možete vidjeti da svjetlost dolazi sa svih strana. Puno je ugodnije živjeti na dnevnom svjetlu nego na umjetnoj rasvjeti. Na najvišem katu sigurno vam ga nikad neće ponestati. Što je zgrada viša, stan će biti svjetliji. To je i logično, jer dobivanjem visine postupno eliminirate suprotne okolne zgrade koje vam skrivaju sunce na nižim katovima. Živeći na najvišem katu općenito možete uživati u prekrasnom pogledu na okolicu. Svi spomenici i kultne građevine vašeg grada, ako su visoki, sigurno će biti vidljivi s vašeg balkona ili terase.

image

Terasa prije

YOUTUBE/@ M A R V I N ATMOSS‘VERT/

Uz to, u gradu život na visokoj razini stvara prirodnu granicu s urbanom vrevom koja vlada u javnim prostorima i na ulici. Prije svega, pruža mogućnost izolacije od onečišćenja zraka. Budući da je onečišćeni zrak više koncentriran oko tla nego na nekoliko desetaka metara visine.

image

Terasa prije

YOUTUBE/@ M A R V I N ATMOSS‘VERT/

Štoviše, ono što vrijedi za zagađenje vrijedi i za buku. Zagađenje bukom od neprekidnih urbanih aktivnosti, osobito od automobilskog prometa, nestaje što ste viši. Tamo gore, zvuk motora i sirena bit će podijeljen na dva ili tri prije nego što dopre do vaših ušiju. Jednostavno je: život na najvišem katu zgrade je najsigurniji način da zaboravite da živite u gradu. Ne samo da ćete uživati u miru i tišini, već i u brojnim prednostima života u centru grada. Teško je pronaći bolji kompromis između smirenosti i uzbuđenja!

image

Terasa prije

YOUTUBE/@ M A R V I N ATMOSS‘VERT/

Kada svakodnevno uživate u svim ovim prednostima, to doista može promijeniti život, osobito ako imate veliku terasu ili privatni pristup krovu, što mu daje dodatni šarm. Danas je život i rad u urbanom centru grada luksuz. Činiti to u sunčanom i mirnom okruženju još je veći luksuz! Dobro to zna i vlasnik ove terase, koji je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i od zapuštenog prostora stvoriti za sebe pravi mali raj.

Uživajte i u ovom remek-djelu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:46