Reciklirano drvo

Zaboravljeni šumski divovi koje vrijedi potražiti

U šumama blizu Kopenhagena skriva se šest prijateljski raspoloženih divova izrađenih od recikliranog drva. Autor ovih predimenzioniranih skulptura danski je umjetnik Thomas Dambo čija su djela u posljednje tri godine pronašla svoj dom u javnim prostorima diljem svijeta. Njegov posljednji projekt zove se The Six Forgotten Giants, odnosno "šest zaboravljenih divova" u sklopu kojeg je izgradio i sakrio ove simpatične drvene divove po šumama svog rodnog grada Kopenhagena.

Cilj je bio potaknuti građane Kopenhagena da istražuju mjesta po gradu na koja inače ne odlaze često. Posjetitelji ova stvorenja mogu pronaći prateći kartu s blagom, a svaki lik prati i pjesma koja opisuje osobnost svakog diva te predstavlja trag kako pronaći idućeg diva.


Svaki je div izrađen od recikliranog drva, materijala koje su Dambo i njegov tim prikupili s različitih izvora, rastavljajući sve od stare šupe, drvene ograde pa do drvenih paleta.Pri izradi ovih skulptura pomagala mu je grupa lokalnih volontera, a svaki div nosi ime jednog od predanih graditelja.


Rad ovog umjetnika možete pratiti na njegovoj službenoj stranici.Izvor: This is Colossal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 00:12