VARAŽDIN

Zapuštena povijesna palača iz 19. stoljeća spašena od propadanja

 Agencija Sjever
U novoobnovljenoj Vili Oršić provodit će se nastava i znanstvena istraživanja studenata i nastavnika Fakulteta organizacije i informatike

Vila Oršić, povijesno zdanje iz 19. stoljeća iznimne kulturne i arhitektonske vrijednosti u samom središtu Varaždina, spašena je od propadanja! Naime, početkom tjedna prigodno je obilježen završetak obnove koja je trajala dvije godine, a sama je Vila, danas opremljena modernom tehnologijom, dobila i novu namjenu te je postala prostor za razvoj istraživačkih potencijala i provođenje nastavnih i znanstvenih istraživanja studenata i nastavnika Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Zgrada je dana na korištenje FOI-ju odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina, a obnovljena je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Grada Varaždina, Varaždinske županije i partnerskih poduzeća. Investicija je vrijedna gotovo milijun eura.

- Ovime smo dobili oko 650 metara kvadratnih koji neće riješiti nedostatak naših prostornih kapaciteta, međutim daju nam mogućnost za provođenje i primjenu inovativnih koncepata učenja i poučavanja, po principu modela ‘work based learning‘ i kroz laboratorijsku nastavu, u suradnji s partnerima iz industrije - naglasila je dekanica fakulteta Nina Begičević Ređep.

U planu je i dogradnja Centra za predinkubaciju u pametnoj industriji.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:15