Top destinacija

Zašto posjetiti jug Španjolske ove godine? Ovo su 4 glavna razloga...

 SEANPAVONEPHOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Zahvaljujući suncu gotovo cijele godine, fascinantnoj povijesti, kulturnom bogatstvu, raznolikoj gastronomiji, veličanstvenim hotelima i raskošnoj prirodi, jug Španjolske vrlo je popularna destinacija za odmor

Evo četiri razloga da odmah otputujete na jug Španjolske!

image
CASSINGA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

1. Vrhunsko gostoprimstvo

U ovoj ogromnoj regiji s raznolikim krajolicima, odabrali smo dvije najbolje adrese. U Malagi, trendovski urbani hotel Molina Lario. Smješten u srcu grada, ovaj potpuno renovirani objekt s četiri zvjezdice zadržao je svoj autentični karakter zahvaljujući pročelju iz 19. stoljeća. Osim toga, pruža izvanredan pogled na katedralu i luku Malage. Obavezno posjetiti!

image
ANDRIUS KAZILIUNAS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

2. Lokalna gastronomija

Španjolska kuhinja, posebno ona južna, prava je poslastica za gurmane. Kuhari u regiji navikli su davati prednost svježim, lokalnim i sezonskim proizvodima. Posvećeni su ponudi starih recepata. Prednost daju tipičnim tapasima, poznatim "espetos de sardinas" koje možete kušati na plaži sa slatkim crnim vinima. Želite li gastronomsko iskustvo? Rezervirajte stol u restoranu Matiz u Malagi. Možete isprobavati vrhunska jela u tipičnoj andaluzijskoj atmosferi. Ovaj je objekt također dio 100 najboljih restorana u Španjolskoj!

image
WILLSELAREP/GETTY IMAGES

3. Kulturno bogatstvo

Ova regija puna je otkrića svih vrsta zahvaljujući svojoj fascinantnoj prošlosti. Ovdje su vrlo prisutni arapski utjecaji, s veličanstvenim palačama, terasama i vrtovima te fantastičnim mozaicima. U Malagi je posjet Alcazab-i obavezan. Ova maurska utvrda iz 11. stoljeća doista je izvanredno dobro očuvana. Ostale atrakcije uključuju Rimsko kazalište i Picassov muzej, koji ove godine slavi 50. godišnjicu smrti ovog revolucionarnog umjetnika. Također možete posjetiti njegovu rodnu kuću i prošetati “rutom Picasso” kroz grad.

image
CARONB/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

4. Život na otvorenom

Nemoguće se dosađivati ​​na jugu Španjolske. Poznat po svojoj gostoljubivosti, bogatoj prošlosti i kulturi, također je kolijevka flamenka, čije rođenje seže u 13. stoljeće. Ovaj energičan, senzualan i zadivljujući ples potječe iz mnogih kultura (muslimanske, kršćanske, židovske i ciganske) prisutnih u Andaluziji u to vrijeme. Ovo je također idealno mjesto za ljubitelje sporta: planinarenje u prekrasnom krajoliku, tenis, padel, brdski biciklizam, vodeni sportovi, i dakako, golf. Za potonje, Sotogrande Golf & Lifestyle Resort također nudi pakete boravka i naknade za igranje na najpoznatijim terenima u regiji .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 23:37