Moj Balkon

Zelena oaza za uspješniji radni dan

Kako bi radni dan bio što efikasniji, a trenuci odmora u uredu ispunjeni ugodom i opuštanjem, odlična poslovna odluka bila je urediti balkon u sklopu tvrtke. Lođa visokog stropa veličine 8,5 m2 u sklopu novog poslovnog prostora tvrtke Colliers International, tako je uz pomoć krajobrazne arhitektice Željke Kolak pretvorena u ugodni kutak za opuštanje i druženje kolega uz jutarnju kavu ili popodnevni predah

Misao vodilja tvrtke Moj Balkon prilikom uređenja bila je složiti šareni kutak za neformalno druženje prije, za vrijeme i nakon posla te kutak koji može poslužiti kao "zelena" soba za manje sastanke. Pogled na okolne zgrade skriven je uz pomoć konstrukcije po kojoj se penje biljka penjačica koja će ujedno zaštiti i poglede na lođu, a penjačica se nastavlja i na jedan zid kako bi dodatno ozelenila prostor. Supersack vreće u različitim bojama postavljene su na ogradu od inoxa, a odabirom ukrasnog bilja u stajaćim i visećim formama dodatno se poradilo na razigranosti prostora.

Kako bi što više zašarenili prostor kojim dominira garnitura u bijelim i sivim tonovima, na zidove lođe postavljeni su ukrasni sedumi, a za poseban ugođaj sa stropova su spušteni lampioni koji će stvoriti ugođaj s dolaskom večeri. Jer zašto i prekovremeni sati ne bi bili ugodni ;) Svakako najdraže mjesto mnogim zaposlenicima biti će viseća ljuljačka u kojoj će nakupljeni stres tijekom radnih sati nestati u sekundi.

„Htjeli smo stvoriti mjesto unutar ureda koje će inspirirati i poticati, te istovremeno odmarati i opuštati. Biti naša mala oaza ugodnih trenutaka – onih posvećenih poslovnim uspjesima i onih predanih poslovnim izazovima ili jednostavno kratkom bijegu od poslovnih obaveza. Jer i posao treba biti ispunjen malim zadovoljstvima koja čine razliku.“ – rekla nam je Vedrana Likan, direktorica Colliersa u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:20