ALI TO NIJE SVE

Želite vlastiti dvorac? Ovo zdanje iz 19. stoljeća prodaje se za samo 33 000 eura

 BroughLodge.org
Brough Lodge sagradio je 1825. godine trgovac po imenu Arthur Nicolson

Sanjate li o posjedovanju vlastitog dvorca u Škotskoj ili boutique hotelom? Oba sna bi se mogla ostvariti ako imate novaca. Škotski dvorac na Fetlaru, četvrtom najvećem otoku u Shetlandskom otočju, stavljen je na prodaju za 33 780 eura. Ovo bi se moglo činiti nevjerojatno, ali u dvorcu, nazvanom Brough Lodge, teško je živjeti. Zapravo, zaklada posvećena očuvanju dvorca ima plan koji kupac također mora financirati. Ako kupac može uložiti dodatnih 15 milijuna dolara u nekretninu, fond se nada da bi Brough Lodge mogao postati luksuzni hotel s 24 sobe koji će dovesti posjetitelje na udaljeni otok.

image
BroughLodge.org

Brough Lodge sagradio je 1825. godine trgovac po imenu Arthur Nicolson. Vjerojatno je bio inspiriran svojim putovanjima kroz germanske zemlje Europe da stvori gotičku ispostavu na udaljenom otoku. Od tada se dvorac prenosi po obiteljskoj liniji. Međutim, nitko nije živio ondje od 1970.

Godine 1998. Brough Lodge Trust započeo je s radom kao Building Preservation Trust, registrirana dobrotvorna organizacija. Zgrada je prije 10-ak godina dobila novi krov. Zaklada sada traži novog vlasnika koji će nastaviti s dizajnom koji su izradili s eminentnim dizajnerima za boutique hotel.

image
BroughLodge.org

Hotel će se na respektabilan način uklopiti u postojeću zgradu. Budući da je to zgrada zaštićene kategorije A, postoje pravila i propisi za renoviranje zbog povijesnog značaja nekretnine. Dvadeset i četiri spavaće sobe bit će dodane u produžetku, dok će zajedničke prostorije sa staklenim zidovima zauzimati povijesne glavne zgrade. Nadaju se da će epski pogled na dvorac, okolno more i zelenilo privući goste željne mira, ljepote i dobrog okusa u ovaj poseban kutak svijeta. Shetlandski otoci su jako udaljeni od obale - samo 69 ljudi živi puno cijelo vrijeme na Fetlaru. Međutim, oni su bogati kulturnom baštinom usredotočenom na uzgoj ovaca i vune. Također su dom divne pasmine Shetland Pony.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:02