HVALEVRIJEDAN PROJEKT

ZMAG postao dio projekta 'Inkluzivni poljoprivredni lanac'

Inkluzivni poljoprivredni lanac projekt je koji doprinosi rješavanju otežanog pristupa tržištu rada i socijalnoj isključenosti pripadnicima ranjivih skupina

Društvo za socijalnu ekologiju 'Zeleno zlato' s Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (Područni ured Sisak) kao partnerima pokrenulo je hvalevrijedan projekt - Inkluzivni poljoprivredni lanac, u koji su uključili i ZMAG kao edukatora za uzgoj povrća i jestivog bilja.

Inkluzivni poljoprivredni lanac projekt je koji doprinosi rješavanju otežanog pristupa tržištu rada i socijalnoj isključenosti pripadnicima ranjivih skupina. Provedbom integriranog programa osposobljavanja za uzgoj, preradu i pripremu povrća i jestivog bilja, cilj je povećati zapošljivost 45 pripadnika ranjivih skupina iz Siska, Petrinje i Zagreba, a u sklopu toga pružaju se usluge stručne potpore uključivanja u radne procese kojima se unapređuju životne vještine i stvaraju preduvjeti za ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Na prvoj radionici polaznici su posjetili ZMAG-ovo Reciklirano imanje, a ostale radionice osposobljavanja za uzgoj održavaju se u Sisku, na prostoru Zelenog zlata, svaki četvrtak od 1. lipnja do 1. listopada. U ZMAG-ovoj skupini za uzgoj desetak je sudionika, a svaki put polaznici se bave određenom temom i sade ono što nalaže biodinamički kalendar.

Foto: www.zmag.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 19:15