8 IZVRSNIH IDEJA

Evo kako do uređenja na kojem će vam svi zavidjeti

 

Tajna prozračnog i funkcionalnog malog stana vrijednog pažnje ne leži samo u odabiru bijele boje za zid, već u domišljatim idejama vlasnika, ali i provjerenim savjetima koje nikako ne treba zanemariti prilikom opremanja doma. Za ugodan život u malo kvadrata ne morate nužno srušiti sve zidove ili ugraditi veće prozore. Svoj ćete stan učiniti poželjnim pametnim odabirom namještaja i ukrasa, kao glavnih nositelja ukupnog dojma prostora. I zato, prije nego što krenete u ozbiljno opremanje stana potrebno se dobro naoružati znanjem i pokušati ga prilagoditi vlastitim potrebama i željama. Jednostavna tablica sa za i protiv može biti od velike pomoći, a mi vam donosimo 9 trikova s kojima ne možete pogriješiti.

Porto trosjed s ležajem i spremnikom, 3.999,99 kn

Sklopiv i multifunkcionalan namještaj spas je za male prostore. Osim što takav namještaj štedi prostor, moguće ga je koristiti na više načina, a uvelike pomaže da prostor ne djeluje natrpano.

Nuovo zidna polica, 149,99 kn

Namještaj montiran na zid, primjerice komoda, noćni ormarić ili TV izvrstan je način da dobijete na prozračnosti prostora. Podizanjem namještaja dobiva se više prostora na podovima, čišćenje stana je lakše, a prostor je prohodniji. Za dodatni osjećaj prostranosti 'lebdeći namještaj' uskladite s bojom zidova i na njemu ne držite previše stvari i dekoracija.

Reflektor Xenia 2 x E14, 249,99 kn

Razne visilice u većini su slučajeva preglomazne i čine prostor vizualno nižim, a samim time i skučenijim. Riječ je zapravo o optičkoj varci u kojoj naš mozak oduzima prostor između stropa i visilice od ukupne visine prostorije. Višemjesečni ili bolje rečeno višegodišnji je trend postaviti samo gole žarulje s kabelima u boji. Dobro su rješenje i reflektori nenametljivog dizajna ili, pak, ugradbena rasvjeta u (spuštenim) stropovima.

Flynn TV stalak, 1.399,99 kn

S bijelom se ne može pogriješiti. Bijeli namještaj odgovaraju svakom interijeru, uvijek i svugdje. Osim toga, nije nužno uvijek kupovati novi namještaj. Stari komadi mogu se renovirati i prebojiti. Bijela ne daje samo dojam prozračnosti, nego i elegancije. Ipak, treba pripaziti da se ne dobije dojam sterilnosti, tako da je dobro došao i pokoji detalj u boji.

Tepih Essenza Perception 120x170 cm, 299,99 kn

Kad kažemo da se s bijelom ne može pogriješiti, to ne znači da cijeli interijer treba biti bijel. Jedan dio zida može se prebojiti u, primjerice, crvenu, sivu, boju pijeska... Samo jedan sloj svježe boje podiže svaki prostor. Također, strop bi trebao biti svjetlije boje od ostatka zidova da bi se vizualno postigla visina prostora.

Slika Seaside Town H70 cm, 299,99 kn

Prazni zidovi ne čine prostor vizualno većim, nego dosadnijim. Police, slike i druge zidne dekoracije podižu cjelokupni dojam. Naravno, ne preporučuje se prekriti cijeli zid. Ideja je pronaći dobru sliku ili fotografiju koja se bojama, nijansama ili uzorkom vizualno stapa sa zidom.

Rolo Easyfix bijela, već od 129,99 kn

Zavjese tamnog i teškog dekora vizualno opterećuju prostor, stoga je za male prostore bolje izabrati 'venecijanere' ili sličan tip zasjenjivanja koji oslobađa prostor. Ako se baš inzistira na zavjesama, preporuka je izabrati svijetle i prozračne. Također, duge zavjese koje počinju iznad okvira gornjeg okvira prozora vizualno će dodati dužinu u prostor.

Zidna ogledala, 3 komada, 149,99 kn

Reflektivne površine varaju oko i proširuju prostor. Doduše, nije potrebno cijeli stan obložiti ogledalima, ali metalik boja ili lak visokog sjaja na određenim komadima mogao bi dati sličan efekt.

Kupujte iz naslonjača uz Emmezetu!

Foto: Emmezeta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:36