MODERNO UREĐENJE

Fantastičan stan od 50 kvadrata

Da, ovdje nećete vidjeti mramorne podove i antikne fotelje. No, bilo je mjesta za osobne radosti vlasnika: vinski kabinet, knjižnicu i kućno kino

Natalia Yanson i Dmitrij Kirsanov, kreativni duo iz I AM HOME studija uredili su ovaj izvrstan stan veličine 49,9 četvornih metara prema točno određenim individualnim zahtjevima klijenta i s velikom pozornošću na detalje, a rezultat je funkcionalan prostor u kojima je ugodno boraviti i stvarati. Dnevni boravak kao središnji prostor stana poslužio je za postavljanje koncepta uređenja. U interijeru nema mjesta gdje su svi zidovi obojeni u jednoj boji. Ulogu ujedinjujućih elementa u potpunosti je preuzeo linearni raspored duž zidova, poda i stropa.

Vlasnik je stana točno znao što želi od dizajnera interijera: kućnu knjižnicu, full-size krevet u odvojenoj spavaćoj sobi, veliki ormar, stol za rad kod kuće, vinski kabinet pokraj kuhinje, kupaonicu s kadom i udobno opremljen i ograđen balkon. Rekonstrukcija je uglavnom utjecala na ulazno područje.Polica za knjige bila je osnovni zahtjev vlasnika, a najprikladnije mjesto nalazilo se u dnevnoj sobi, koja vodi do spavaće sobe.

Dnevni boravak i kuhinja su u jednom prostoru, ostava se otvara izravno iz kuhinje. U dnevnoj se sobi nalazi i radni kutak, a izgrađen balkon je odlično mjesto za čitanje. Prostor je vizualno jednostavan, najzanimljiviji detalj je prekrasna zelena boja na zidu, upotpunjena tamnosivim, plavim i prirodnim sjenama drva.

Hodnik je prilično kompaktan, ali u njemu bilo mjesto za sve što je, po mišljenju kupca, trebalo biti na pragu stana. Ima ormar za odjeću i obuću, mali zrcalo (u paru velikoj u garderobi) i spektakularnu konzolu za spremanje sitnih predmeta.

Kako nisu željeli stvoriti malu spavaću sobu odijeljenu zidom, dizajnirana je spavaća soba sa staklenim zidovima s više prirodnog svjetla i zavjesom koja može pružiti potpuno vizualni zatvaranje. Spavaća soba ima i veliki walk-in ormar.

Kupaonica je uređena ugodno bez dominantnih nijansi. Betonske pločice na zidu s prijelazom na pod unose brutalnost u prostoriju. Naravno, takva elegantna kupaonica nije mogla biti bez prostranih ormara i police za toaletne potrepštine i ručnike.

Foto: I AM HOME

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:03