INTERIJER OD 89 KVADRATA

Fantastičan trosobni stan s mnogo biljaka

 

Kako stvoriti ljetni ugođaj u domu u oštrom skandinavskom podneblju? Vlasnici ovog stana u Švedskoj točno znaju odgovor na ovo pitanje. U svom domu stvorili su pravi skandinavski tropski raj. Tradicionalna keramička peć i kristalni luster okruženi su palmama i cvijećem u vazama, a kako bi stvorili još opušteniju atmosferu, vlasnici su u jednu od soba smjestili bambusovu ležaljku i objesili zeleni grm iznad kreveta. Prava urbana džungla!

Haga je prvo predgrađe Göteborga koje je s vremenom postalo selo u središtu grada. Kvart je prošao manji urbani razvoj u kojem su stara i nova gradnja ujedinjene na šarmantan način. Kvart se sustavno razvija od sredine 17. stoljeća, a danas su ovdje pješačke ulice ispunjene dobro posjećenim malim kafićima i trgovinama. Na uglu stambene zgrade s prijelaza stoljeća smjestio se trosobni stan s fotografija, velik 89 četvornih metara, uređen minimalistički i raskošno s balkonom iz mirne spavaće sobe. Hodnik se otvara u prvu od dvije velike prostorije od kojih se jedna koristi kao blagovaonica, dok je druga dnevna soba smještena na kutu s izuzetno visokim prozorima i puno dnevnog svjetla.

Velika i prozračna dnevna soba odakle se pruža pogled na šarmantne drvene kuće u Hagi ima dovoljno prostora za druženje, a opremljena je jednostavnom bijelom sofom i već spomenutom ležaljkom od bambusa te puno biljaka, koje su ovaj stan učinile posebnim, a odražavaju ljubav vlasnika prema dalekim tropskim krajevima.

Kuhinja s prozorima okrenutim prema dvorištu opremljena je moderno kombinacijom tamno sivih i bijelih ormarića postavljenih duž dva zida do stropa i izgleda moćno, a ima dovoljno prostora za pohranu i dovoljno radne površine. Ovdje je bilo čak dovoljno mjesta za smještaj većeg stola za blagovanje s drvenim stolicama. Ono što plijeni pažnju u kuhinji su zlatne zidne tapete s floralnim uzorkom, koje su unijele toplinu.

Mirna spavaća soba nalazi se na dnu apartmana. Soba ima dovoljno prostora za bračni krevet, noćni ormarić i komodu, a do nje se nalazi veliki ormar za odjeću i druge stvari i ima izlaz na predivni balkon.

Moderna i nedavno obnovljena kupaonica namještena je bezvremenskom paletom boja i materijala i ima prostor perilicu rublja i sušilicu, kao i dovoljno ormara.

Izvor: entrancemakleri.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:16