MALI STAN S ODLIČNIM RJEŠENJIMA

Fantastično uređen jednosobni stan

 

U francuskom Lyonu nalazi se ovaj mali šarmantni interijer u kojem je sve savršeno balansirano - od same organizacije namještaja i pregrada, preko kombinacije materijala pa sve do najsitnijih dekorativnih elemenata. Ovaj je interijer baš po ukusu ljubitelja jednostavnosti i neutralnih ali toplih paleta boja u domu.

Uređenje ovog savršeno opuštajućeg interijera potpisuje dizajnerica interijera Marion Lanoë, čiji su projekti uređenja interijera jako često primijećeni i na Pinterestu.

Stan se sastoji od jedne velike prostorije koja je domišljato podijeljena praktičnim pregradama na kuhinjski, blagovaonski dio te dnevni boravak. Osim toga ima malu spavaću sobu i kupaonicu. Iz kuhinjskog dijela izlazi se na malu terasu. Dizajnerica Marion od ovih je malo kvadrata napravila prostran i prozračan stan.




Svijetlo drvo, bijeli zidovi i pastelna zelena boja sa senf-žutim detaljima nijanse su koje prevladavaju dijelu u kojem je smješten dnevni boravak. Na centralnom dijelu smještena je praktična zelena pregrada s rupicama, čiji dio čini i staklena pregrada kroz koju se vidi kuhinja. Rupičasta pregrada fantastično je rješenje za ovako male interijere jer u isto vrijeme služi i kao zid za viseće police, a možete ga ponovno dekorirati kada god to poželite.

Prozračnost u interijeru dizajnerica je postigla i postavljanjem rešetkaste drvene pregrade između blagovaonice i dnevnog boravka. Ovim rješenjem je omogućila protok svjetlosti, nije zauzela gotovo ništa prostora, a svejedno je vizualno lijepo podijelila ove dvije prostorije.




Kuhinja se nalazi iza rupičaste zelene ograde kojoj ona također služi kao zid za nešto šire police nego što su one u dnevnom boravku. Kuhinjski elementi su tamno sive boje sa svijetlim površinama što se vizualno lijepo nastavlja na cijelo uređenje iz dnevnog boravka. Kuhinja je od dnevnog boravka odijeljena jednostavnim i efektnim mramornim šankom s barskim stolicama i elegantnim visećim lampama. Jasne linije ovog dijela prostorije unose pravu umirujuću atmosferu u interijer.



Spavaća soba jako je male kvadrature, a izrazito je izdužena. U nju je svejedno stao jedan manji krevet za dvoje, veliko ogledalo, mali stolić i stolac pokraj prozora. Uzglavlje je naglašeno sivom bojom, a u istoj su boji stavljene i guste zavjese. Sve ove neutralne boje s dodatkom svijetlo plave stvaraju savršeno umirujući balans u spavaćoj sobi.

Zahvaljujući ogledalima po cijelom zidu i staklenoj tuš kabini te jednostavnim linijama namještaja ova mala kupaonica izgleda elegantno i profinjeno.

Jednostavnim uređenjem, bez puno kompliciranja oko odabira namještaja i palete boja, u ovom je domu postignuta prava opuštajuća i prozračna atmosfera. Ovaj je interijer još jedan dokaz kako se u malo kvadrata ne trebate osjećati skučeno.

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:23