Q AGENCY

Skriveni dragulj u samom centru Zagreba: Cool prostor i koncept u posebnoj zgradi

 Jure Živković
Ljubimci su tu uvijek dobrodošli, a dodatni benefit su stalci za bicikle, tuševi, a na raspolaganju su i dva električna romobila

U jednoj posebnoj zgradi unutar dvorišta kraj Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu nalazi se cool ured Q agencije. Za uređenje je bio zadužen studio NFO.

Zgrada ima četiri nadzemne etaže i podrum te se sastoji od prostora za rad, lounge i konferencijske zone, koji su formirani oko jezgre u kojoj se nalaze komunikacija među etažama, sanitarni čvorovi i Skype sobe. Osim unutarnjeg dijela, tu su tri manje i jedna velika terasa, na kojoj se često održavaju razni eventi.

- Svaki zaposlenik na svojoj etaži ima sve što mu je potrebno kako bi uspješno odradio svoje zadatke, bili oni samostalni ili timski. Uređenje je koncipirano tako što na svakoj etaži imamo open space dio, zatvorene urede za odjele kojima je potrebna privatnost, sobe za sastanke, Skype sobe te toalete. Pored toga, svaka etaža ima terasu - kaže Marin Zidarević, arhitekt studija NFO, koji su osnovali Kata Marunica i Nenad Ravnić.

Zanimalo nas je na koji se način ured uklapa u koncept "ureda budućnosti"?

- Fleksibilnošću prostora da se prilagodi svim potrebama zaposlenika te korištenjem pametnih tehnologija ured je ugodnije mjesto za boravak i zaposlenici su produktivniji i zadovoljniji - dodaje arhitekt.

image
Jure Živković
image
Jure Živković

S obzirom na vrstu posla koji se tu obavlja, tehnologija je vrlo prisutna u uredu. Osim pametnog upravljanja grijanjem, hlađenjem, rasvjetom, videonadzorom i ozvučenjem, tu je i pametna soba preko koje se može rezervirati mjesto u sobi za sastanke, Skype sobi, što pomaže kvalitetnijem korištenju prostora i daje veću kontrolu radnicima nad time gdje će, kada i s kim raditi. Ti sustavi pametnog upravljanja daju zaposleniku kontrolu nad svojim prostorom, što pridonosi većoj produktivnosti i zadovoljstvu. Kako bi se uštedjela energija i smanjili operativni troškovi, koristi se pametno upravljanje rasvjetom te sustavima grijanja i hlađenja.

image
Jure Živković

Mnogobrojne sobe za sastanke, pa čak i vanjski prostori, omogućuju da ured zadovolji sve potrebe zaposlenika. Neke Skype sobe opremljene su masažnim foteljama, a na velikoj terasi na prvom katu često se organiziraju druženja uz roštilj. Veliki lounge s kuhinjom je mjesto gdje se zaposlenici opuštaju, druže i često se baš ondje rađaju dobre i kreativne poslovne ideje.

Ured su na početku pandemije zatvorili u potpunosti. Kako su mjere popuštale, tako su dopuštali određenom broju zaposlenika da dolaze raditi iz ureda, naravno uz prethodnu najavu, kako bi mogli rasporediti da svatko ima svoja četiri metra kvadratna. Na ulasku je bilo obvezno mjerenje tjelesne temperature i nošenje maski kada se kreću po uredu ili su na sastancima.

Pitamo Q agenciju koje benefite ured nudi zaposlenicima, kao što su prostorija za ljubimce, dječji vrtić, teretana, frizerski salon i slično.

image
Jure Živković

- Ljubimci su uvijek dobrodošli. U uredu imamo dovoljan broj zdjelica za njih. S obzirom na to da smo u blizini velikog gradskog parka, poseban prostor za ljubimce ne postoji, sve naše je i njihovo. Kao dodatan benefit imamo stalke za bicikle ispred ureda i tuševe, kako bi se biciklisti mogli osvježiti prije nego što prionu poslu. Svi naši zaposlenici imaju na raspolaganju i dva električna romobila - ističe Mirta Mirt, operativni pomoćnik.

image

PODRUM I PRIZEMLJE

NFO
image

PRVI KAT

NFO
image

DRUGI KAT

NFO
image

TREĆI KAT

NFO

Ipak ovaj je ured specifičan i po svojoj lokaciji i samoj zgradi.

- Vintage industrial karakter zgrade uvelike podsjeća na divne londonske građevine iz gregorijanskog doba. Unatoč činjenici da je to skriveni dragulj u samom centru Zagreba, u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se velika zelena oaza, Park dr. Franje Tuđmana i veliki gradski parking, a blizina tramvajske, autobusne i željezničke stanice čine ga idealnom lokacijom, odlično povezanom sa svim dijelovima grada - zaključuje M. Mirt.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:16