D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Dinko Peračić - docent na Fakultetu građevinarstva i arhitekture u Splitu

 ANTE CIZMIC/CROPIX
Njegov rad uglavnom je vezan uz projekte javnih sadržaja; fakulteta, muzeja i kulturnih centara, tržnica i drugih javnih prostora

Dinko Peračić je arhitekt, docent na Fakultetu građevinarstva i arhitekture u Splitu i šef Katedre za arhitektonsko projektiranje. Također, partner u arhitektonskom studiju ARP i suosnivač Platforme 9,81. Njegov rad uglavnom je vezan uz projekte javnih sadržaja; fakulteta, muzeja i kulturnih centara, tržnica, obalnih i drugih javnih prostora. Prepoznat po radovima za Dom mladih u Splitu i Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, gdje sudjeluje u procesima njihove transformacije.

Među izgrađenim projektima posebno se ističu Tržnica u Vodicama, Građevinski fakultet u Osijeku i Ribarska luka Brižine. Za projekte i realizacije dobio je više nacionalnih i međunarodnih nagrada, Grand Prix Zagrebačkog salona arhitekture 2018. godine, 2. nagrade Zagrebačkog salona (2006., 2009. i 2015. godine), međunarodne nagrade za arhitekturu Piranesi 2015. godine, Medalje za arhitekturu i Medalje za konceptualni poduhvat Hrvatske komore arhitekata (2016. i 2017), nagradu Bernardo Bernardi Udruženja hrvatskih arhitekata 2018 te Grad Prix BIG SEE Award 2022.

2016. godine zajedno s M. Veljačić, E.Višnić i S.Tolj predstavljao je Hrvatsku na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture s projektom «to trebamo - to radimo».

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 10:08