PRVI DOJAM O DOMU

Ideje za blagdanski kutak u hodniku

Ostavite najljepši blagdanski prvi dojam o svom domu!

Prilikom ukrašavanja doma, nekako nam je najveći fokus na dnevnom boravku te eventualno blagovaonici i kuhinji. Neki idu korak dalje te blagdansko ozračje unose i u spavaće sobe. O kupaonicama se ne razmišlja previše, ali što je s hodnicima? To su ipak prostorije koje ostavljaju prvi dojam o ostatku vašeg doma.

Imamo nekoliko malih i jednostavnih ideja kako dodati blagdanski ugođaj i u hodnik.

Slatko

Ako imate prozor ili ogledalo, možete ga ukrasiti s visećim ukrasima. Napravite obične zvjezdice od bijelog papira ili se zabavite izrezivanjem pahuljica. Na kraju ih pričvrstite za konac i objesite tako da pokrivaju ili polovicu prozora ili vrh ogledala.

Moderno

Svijeće i lampice možete ostaviti na komodi u svom hodniku i tijekom godine. No baš u ovo doba godine lampice i svijeće na goste odmah ostavljaju dojam topline i dobrodošlice. Posebno ako su svijeće ugodnog mirisa koji povezujemo s blagdanima - recimo cimet, jabuka ili kombinacija tog dvoje.

Rustikalno

S rustikalnim elementima nikada nećete pogriješiti. Borići, šišarke i češeri u kombinaciji s božićnim detaljima i motivima kao što su male skulpture anđela ili sobova, izgledat će toplo, zanimljivo i razigrano.

Elegantno

Lampicama dodajte i ostale dekoracije. Primjerice, kao na fotografiji iznad, kuglice za bor ne trebaju biti namijenjene isključivo - za bor. One najljepše i najefektnije možete izložiti ili na stalak ili u veliku prozirnu staklenku. Ovako ćete dobiti elegantan i profinjen izgled svog hodnika, a u isto vrijeme će vašem domu dati uvod u blagdansko ozračje.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:41