StoryEditor
Zadivite ukućane (i sebe)!

IMA LI ŠTO GORE OD ŠKRIPAVIH VRATA I KLJUČA KOJI ZAPINJE U BRAVI? Bez straha i sumnje u sebe, evo kako to možete u tren oka popraviti!

Mnogima od nas samo čišćenje kuće predstavlja sasvim dovoljno posla, a kad se dogode neplanirani kvarovi, gubimo volju i pokušati ih popraviti. No, uz ispravan alat i znanje nema potrebe sumnjati u sebe
 CROPIX

Renoviranje, adaptiranje, uređenje kuće ili stana, ali i svakodnevno održavanje životnih prostora velik je izazov za sve nas. Vrata koja škripe na popravak ponekad čekaju danima, tjednima i mjesecima, a isto toliko odgađamo i postavljanje karniša ili, primjerice, bušenje rupe u zidu kako bismo napokon ovjesili sliku koju smo dobili na dar. Odgađanje obavljanja ovih ili sličnih malih kućnih radova često se događa zbog nedovoljnog znanja ili pak straha od neuspjeha. No, uz ispravan alat i znanje nema potrebe sumnjati u sebe. Bitno je samo da ne činite popravke pod prisilom, nervozni i umorni. Uzmite si dovoljno vremena i budite strpljivi, i iz svog životnog prostora uklonite sve male nesavršenosti, a mi ćemo vam pokazati kako. Zašto ne biste zadivili ukućane (i sebe) svojim novim znanjima, a zadovoljstvo neće izostati.

Ulazna vrata u stan ili kuću važan su dio građevine i potrebno ih je redovito servisirati kako ne bi došlo do škripanja šarki, zaglavljenja brave, pucanja ključa u cilindru i slično. Mnogo je tu mehaničkih dijelova (kvake, brava, cilindar ključa, šarke, okovi...) koje je potrebno čistiti i podmazivati, a to možete i sami ako imate malo talenta, volje i strpljenja. Iako je estetika važna, sigurnost i funkcionalnost trebale bi biti na prvome mjestu, zar ne?

CROPIX
 

Potreban alat

WD 40 sprej za podmazivanje i zaštitu od korozije

CROPIX
 

POSTUPAK

1. Otvorite vrata i sprej WD 40 ubrizgajte u bravu, šarke i ključanicu.

CROPIX
 

2. Ako iz pošpricanih dijelova izlazi crnilo, postupak višekratno ponovite.

CROPIX
 

3. Nakon ubrizgavanja spreja, bravu i ostale pokretne dijelove, sve dobro razradite, a ono što je iscurilo obrišite.

CROPIX
 

4. Ključanicu je potrebno posebno dobro razraditi nakon ubrizgavanja spreja i ključ nakon svakog vađenja iz cilindra potrebno je obrisati kako bi se rastvorena prašina iz cilindra dobro očistila.

Savjet plus

CROPIX
 

Osnovni alat koji treba imati svaki dom

Sve što vam je potrebno za ovaj mali kućni projekt možete kupiti u web trgovini pevex.hr, koja ima dostavu na kućnu adresu, ili uz uslugu click & collect robu možete sami preuzeti u najbližem Pevex centru.

Sadržaj je nastao u suradnji s trgovinom Pevex.

Foto: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:29