MODERNO STANOVANJE

Impresivno uređen stan za biznismena koji solira

 

Impresivan stan prikazan na fotografijama prostire se na 72 četvorna metra i osmišljen je za biznismena koji žive u Moskvi. Za uređenje stana angažirani su dizajneri iz tvrtke Geometrium, koji su u projekt morali uključiti: zatvoreni sustav ormara i glavnu spavaću sobu s kupaonicom i ugradbenim ormarom.

Stan se sastoji od: kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka sa zatvorenim balkonom kao jedne cjeline, ulaznog hodnika, spavaće sobe s walk in ormarom, gostinjske sobe s tuš kabinom i glavne spavaće sobe s kupaonicom.

Stan je vizualno povezan bojom zidova i završnim materijalima - drvom i granitom. Drveni pod je u nijansi koja se ponavlja na svim drvenim elementima interijera poput ormara i pozadine u spavaćoj sobi. Jedino je blagovaonski stol nešto tamniji. Boja zidova u stanu je svijetlosiva i bijela s akcentnim zidom od opeke na ulazu u stan i u dnevnoj sobi, a te sobe su nasuprot jedna drugoj. Ako pogledate ovaj prostor kao cjelinu, onda takva odluka stvara efekt kao da su zidovi od opeke već bili u stanu i dio su zgrade, a ne naknadno dodani.

Na ulazu u stan s lijeve strane su vrata koja vode u garderobu, koja također služi i kao soba za pranje i glačanje. Dnevna soba, blagovaonica i kuhinja u jedinstvenom su i jednostavno uređenom prostoru. Fokus cijele prostorije zona je dnevne sobe koja se sastoji od svijetlosivog kauča naslonjenog na zid opeke. Od ostatka prostora ovaj je dio vizualno odvojen tepihom s uzorkom. Pokraj dnevnog boravka nalazi se prostor blagovaonice kojim se boravak vizualno odvaja od kuhinje. Sama kuhinja pročišćenih je linija, s gornjim drvenim kuhinjskim ormarićima i donjim kuhinjskim elementima izvedenima u bijeloj boji.

Za ovaj su stan dizajneri posebno dizajnirali i dali izraditi ugradbene ormare za walk in garderobu i hodnik. Ostali ormari u interijeru su izraženi policama, a nalaze se u spavaćoj sobi (ugrađen u zid) i u dnevnom boravku na bočnoj strani do televizora je ugrađen sustav poluotvorenih i zatvorenih polica.

Granitne pločice u obliku saća, nalaze se u kuhinji, u hodniku, na balkonu i ponavljaju se u obje kupaonice.

Kupaonica je odvojena od spavaća sobe prozirnom staklenom pregradom.

Opću rasvjetu stana predstavljaju ugrađeni reflektori i rotirajuća integrirana svjetla u dnevnoj sobi. Kupaonica također koristi ugrađenu rasvjetu. Funkcionalnu rasvjetu za naglašavanje određenih radnji čine podne svjetiljke, stropne iznad blagovaonskog stola i zidne u spavaćim sobama. Stan također obiluje i dekorativnom rasvjetom zaduženom za stvaranje ugodne atmosfere i naglašavanje materijala, koja u hodniku naglašava zid od opeke i daje izražajnost cigli, a u spavaćoj sobi naglašava drvenu pozadinu. Fantastično uređenje!

Izvor: Geometrium

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:29