IKEA HACK

10 fantastičnih prenamjena Ikeinog namještaja za djecu

Za funkcionalnu i istodobno kreativnu dječju sobu, ne morate potrošiti bogatstvo: iskoristite jednostavne ideje koje vam donosimo u nastavku

Dječja je sobica prostor u kojem mališani provode većinu svog vremena. Oni koriste taj prostor za spavanje, igru, pisanje domaće zadaće i maštanje. Zato mora biti funkcionalna, ali i udobna i kreativna. No, nema potrebe za trošenje ušteđevine kako biste postigli taj cilj. Ikea sa svojim iznimno raznovrsnim proizvodima, nudi puno povoljnih rješenja koja će potaknuti vašu, ali i dječju kreativnost i uz malo truda pretvoriti dječju sobicu u zabavan prostor u kojem će dijete rado boraviti. Evo nekoliko jednostavnih IKEA hackova koje možete napraviti već ovog vikenda i dobro se zabaviti.

Neodoljive stolice

Jednostavne i zabavne. Sve što vam treba je FLISAT (129,90 kn) stolica i malo mašte: nasmijano lice ili lice životinje ... Pitajte one kojima je soba namijenjena i zabavite se zamišljajući beskrajne mogućnosti zajedno.

Ljuljačka los

Možda ste već upoznati s EKORRE (199 kn), divnim i živahnom Ikeinim losom u intenzivno crvenoj boji. Da biste dobili nježniji izgled, samo ga obojite u bijelo i dodajte komad umjetnog krzna na sjedalo.

Knjige na zaslonu

Naravno, ne možemo suditi knjigu prema koricama, ali za mališane je izuzetno bitno da vide naslovnicu kako bi lakše odabrali što će čitati, a MOSSLANDA (29,90 kn) polica je kao stvorena za prikaz slika, fotografija i dječjih knjiga.

Kuhinja iz snova

Djeca vole oponašati starije, pogotovo kada je u pitanju kuhanje. DUKTIG (649 kn) kuhinja za djecu svojim jednostavnim izgledom idealna je za kreiranje kuhinje iz snova. Možete joj dodati detalje koje želite, od metro pločica do zlatnih pipa.

Staza!

Ako više ne možete izbrojati na prste koliko ste puta stali na autić, vrijeme je da opremite malog vozača s vlastitom stazom. Nacrtajte ili zalijepite na LACK (89,90 kn) stolić minijaturnu stazu, a obostrano zadovoljstvo neće izostati.

Magnetsko parkiranje

Ovo je zasigurno najbolje parkiralište za "vozni park" vašeg mališana. Nabavite KUNGSFORS (129,90 kn) ili FINTORP (48,90 kn) magnetne trake i jednom zauvijek recite zbogom razbacanim autićima.

Krevet za avanturiste

Ikein je KURA (998 kn) krevet idealna je za nevjerojatne i ponekad vrlo složene prenamjene. No, nema potrebe da trošite vrijeme na trajnu preobrazbu. Dovoljno je malo boje, tkanine na prugice i dobiti ćete savršeni istraživački šator.

Ormar za maskiranje

Kada ste dijete, možete postati bilo tko, potrebno je samo malo mašte, a ponekad i neki kostim. Da biste ih organizirali i stvorili kutak posvećen prerušavanju, ne trebate ništa više od police za knjige BILLY (149 kn) i odjeću.

Kreativni stol

LÄT (179,90 kn) stol i dvije stolice uz neke manje preinake, također se mogu prilagoditi dječjoj kreativnosti. Uz malo boje za ploču, djeca će moći po njima crtati s kredom, a papir sa strane i posude s bojama mogu im pomoći da sve uvijek bude uredno posloženo i na svom mjestu.

Obrnuta ladica za knjige

Čitanje je neophodno za razvoj djeteta i izuzetno je važno da su im knjige lako dostupne. S BILLY (199 kn) policom vodoravno okrenutom sve će knjige biti lijepo prikazane i na pravoj visini, ali i uredno posložene.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:58