TRANSFORMACIJE ZA ČISTU PETICU

10 retro kupaonica koje dokazuju da moderno nije uvijek najbolji izbor

Tko kaže da kupaonice uređene u retro stilu ne izgledaju sjajno?

Retro ili vintage pojmovi često mogu asocirati na nešto staro i istrošeno, ali upravo je ovaj stil 'ono nešto' što će u interijer unijeti topliju notu, potrebnu svakom prostoru pa tako i kupaonici. Upravo se retro stil pravilnim odabirom, kombinacijom i rasporedom namještaja savršeno uklapa u gotovo svaki životni prostor.

Mnogo ljudi nerijetko pogriješi pa svoju kupaonicu uredi 'ziheraški' odabirući uglavnom klasične, jednobojne elemente. Time dobivaju jedan sasvim običan prostor koji ne odiše nikakvom osobnošću, već dosadom. Kombiniranjem sličnih tonova, i to u različitim dezenima možete postići savršen sklad u kupaonici i stvoriti dojam u prostoru koji neće biti nimalo dosadan ni prosječan.

Ova retro kupaonica s porculanskim sudoperom i podnom oblogom od ravnih ploča oduševljava svojim dizajnom. Iako je sasvim jednostavna i pomalo minimalistička, svejedno privlači pažnju te 'sovježava' cijelu prostoriju. Kupaonica odiše retro vibracijom, a okruglo metalno ogledalo, uglađena srebrna slavina i umjetnine na zidovima pokazuju da nekoliko sitnica može donijeti veliku promjenu.

Šarmantni detalji u kupaonici zajedno s podovima od zanimljivih pločica, umivaonikom i oblogom pravi su dokaz da retro kupaonica može biti pun pogodak! Zanimljiva kombinacija crne i bijele boje savršeno pristaje ovoj kupaonici.

Ova retro kupaonica specifična je i posebna po svojim zanimljivim, atraktivnim šesterokutnim pločicama na podu i klasičnim bijelim pločicama montiranim na zidovima oko kade.

Divna kupaonica s dvostrukim umivaonikom i pozlaćenim elementima pravi je hit! te pokazuje kako samo nekoliko detalja može u potpunosti promijeniti čitav ugođaj u interijeru, pa čak i kada je riječ o kupaonici.

Ova retro kupaonica sa zanimljivom samostojećom kadom i izloženom slavinom savršeno se uklapa u kombinaciji sa zidovima obloženima laganim drvetom svijetle boje. Prostor se može pohvaliti i praktičnom stropnom zavjesom za kadu.

U ovoj kupaonici retro stil je prepoznatljiv već na prvi pogled. Naime, specifičan dvostruki umivaonik od lijevanog željeza opremljen je s nekoliko klasičnih zakrivljenih slavina, a četvrtaste pločice dodaju dodatnu estetiku ovoj šarmantnoj kupaonici.

Retro kupaonica s predivnim tapetama koja nas je ostavila bez daha! Porculanski sudoper i pozadina prekrivena glinom cijelom prostoru daju retro vibru. Klasična i moderna kupaonica dodatno je opremljena sjajnim bijelim žaruljama koje bez sumnje doprinose još boljem ugođaju!

Još jedna kupaonica koja je zahvaljujući pozlaćenim detaljima doživjela pravu preobrazbu koja oduševljava! I ne samo to, da bi zgođaj u interijeru bio potpun, tu je i dekorativna sobna biljka koja donosi svježinu.

Tko kaže da retro stil ne smije uključivati i nešto jače boje na zidovima? Ova kupaonica primjer je kako se bez problema mogu ukomponirati klasični, ali i moderniji elementi u prostoru. Zidovi obloženi drvetom i samostojeća kada savršena su kombinacija koja nas je ostavila bez daha. Nikako ne smijemo zanemariti i podne pločice imitacije mramora kao savršeni detalj koji unosi dojam topline i dinamike u prostor.

Nedavno renovirana kupaonica s dramatičnim zelenim nijansama i samostojećom kadom dokaz je kako male promjene mogu učiniti drastičnu razliku. Ova zadivljujuća kupaonica koju je dizajnirao talentirani tim njujorškog dizajnerskog studija Workstead predstavlja najbolje od oba svijeta, i modernog i vintage stila. Arhitektonski detalji izgledaju kao da su novi i moderni, a ne smijemo zaboraviti ni suvremeni luster i apstraktnu slika koji dodatno 'ažuriraju' retro kupaonicu.

Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 02:01