Top komadi koje volimo

11 kreveta u kojima ćete poželjeti spavati

Stručnjaci kažu kako bi krevet trebao biti udoban, prostran i lijep. Pronašli smo primjerke koji će vas oboriti s nogu svojim dizajnom, funkcijom, materijalom...

Stručnjaci su nas izvijestili da spavajući provedemo čak 26 godina života, što nam automatski govori da je krevet u kojem spavamo zapravo jedan od najvažnijih predmeta koje posjedujemo.

On bi trebao biti udoban i prostran, a svakako nije naodmet i da je lijep te da se dobro uklapa u prostor naše spavaće sobe. Zato je dizajn kreveta danas ozbiljniji posao nego prije - treba zadovoljiti sve te kriterije, a usput treba i zauzimati što manje prostora. Istražili smo koji su kreveti najzanimljiviji i donosimo popis njih 11.

Krevet u obliku jajeta

Kompanija Lomme osmislila je krevet koji je opremljen svjetlima i uređajem za reprodukciju glazbe. Sve to sadrži kako bi se osobi koja u njemu spava omogućilo da lakše zaspe. Iz Lommea tvrde da će svatko tko odabere ovaj njihov proizvod nakon buđenja osjetiti pravu navalu energije.

Krevet koji se pretvara u dvije sofe

Idealan za male prostore, ovaj model tvrtke Scoop! po noći je krevet, a danju se može odvojiti i tada “glumi” dva kauča. Odvajanje je lagano, a proizvođač ističe kako je ovaj komad namještaja jednako dobar kao krevet i sofa.

Krevet za tinejdžere

Da, postoji krevet dizajniran posebno za njih. Dizajnerica Roberta Ramme osmislila je komad namještaja zvan Wave Chaise koji uključuje sofu, mali stol, televiziju, glazbenu liniju i policu za knjige. Opremljen je posebnim svjetlima koja omogućuju ugodno čitanje.

Krevet s integriranim televizorom

Talijanski dizajner Edoardo Carlino osmislio je Hi-Can krevet, opremljen televizorom, projektorom i zvučnicima. Idealan je za ljude koji vole gledati filmove ili igrati igrice prije spavanja. Osim toga, ima lagane zastore koji se mogu spustiti pa spavaču omogućava potpunu privatnost.

Krevet koji se podigne

Svi uvijek želimo više prostora u našim domovima, a ovaj krevet, koji potpisuje tvrtka Espace Loggia, to i omogućava. On, naime, ima mehanizam za podizanje koji omogućava da ga se ujutro jednostavno podigne prema stropu, a mi slobodno koristimo prostor koji on inače zauzima.

Krevet od trave

Zašto bismo svi spavali na plahtama kad ima onih koji vole sklopiti oči u prirodnom okruženju? Zato je osmišljen krevet od trave, koji je najbolje postaviti u dvorište. To, doduše, znači da se na njemu može spavati samo u toplije doba godine, ali prednost je što može biti zanimljiv dio vrta.

Jako, jako veliki krevet

Jako veliko u ovom slučaju znači malo više od tri i pol metra. Riječ je o obiteljskom krevetu na kojemu istodobno može spavati više od dvoje ljudi, pa je sjajan za obitelji s malom djecom koja se vole uvući roditeljima u krevet. No, proizvođač ističe da je idealan i za one koji se svako jutro bude na samom rubu kreveta jer im se to ovdje ne može dogoditi.

Drugačiji krevet na kat

Krevet koji ne izgleda kao standardni krevet na kat jer su prostori za spavanje odvojeni i svaki se nalazi na svojoj strani sobe. Zbog toga se krevet može koristiti i za spavanje, ali i za estetsku podjelu prostora.

Krevet s idealnom temperaturom

Koliko puta tijekom noći bacimo deku na pod, a onda nam je pred zoru hladno? Te je probleme riješio solarni krevet, opremljen posebnom tehnologijom koja tijekom dana skuplja solarnu energiju, a onda je tijekom noći otpušta prema potrebi.

Krevet prilagođen malom prostoru

Talijanski proizvođač namještaja Dielle osmislio je krevet koji je malo viši od uobičajenih. To istodobno znači dosta slobodnog prostora za pohranu stvari ispod kreveta. Proizvođač ističe kako je krevet savršen za male prostore, a velika mu je prednost to što se ispod njega može sakriti cijeli niz stvari.

Krevet u kojem je sve pri ruci

Savršen za one koji vole multifunkcionalni namještaj. Prostran je, ima mnogo polica, jednako kao i stolić te prostor za spremanje jastuka i deka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:28