RETRO PREUREĐENJE

4 glavna elementa svake retro kuhinje

Sanjate o retro uređenju svoje kuhinje? Ovo su 4 elementa koja će vam ostvariti taj san.

Znate li koja je najbolja stvar kod retro uređenja? Ta što ćete na raznim buvljacima i internetskim trgovinama pronaći mnogo retro stvari kojima možete udahnuti novi život i učiniti ih dijelom svog retro uređenja.

A što je uopće retro uređenje? Ono što je važno znati jest da komad odjeće ili neki predmet ne treba nužno biti iz sedamdesetih da bi bio retro. Izgled tog predmeta može jednostavno biti inspiriran tim razdobljem. Ali ako gledamo općenito, neki izvori kažu da naziv retro vrijedi za one predmete koji potječu iz razdoblja od 1965. do 1985.

U svakom slučaju, sam naziv retro u nama budi neke nostalgične osjećaje i zato baš volimo ovaj stil. U nastavku vam donosimo četiri retro elementa koja biste trebali uvesti u svoju kuhinju ako želite postići pravo retro uređenje.

Pastelne boje

Detalji pastelnih boja učinit će svaki retro interijer šarmantnim, i to baš kao iz nekog retro kataloga. Posudice, kutija za kruh, šalice, podmetači... Sve su to detalji koje svom retro uređenju možete dodavati s vremenom.

Kućanski aparati

Možda se ne trebate odlučiti baš za staru pećnicu, ali pastelne boje kućanskih aparata itekako su dobrodošle u ovom uređenju. Posebno svjetlija zelena, koja nas neodoljivo podsjeća na sedamdesete i osamdesete.

Pločice

Crno-bijeli kvadratni uzorak gotovo je sinonim za retro uređenje interijera. Ovaj uzorak na pločicama daje karakter bijelom namještaju i čini ga zanimljivim i toplijim.

Uzorci

Pomalo izblijedjeli i svijetli uzorci koji se ponavljaju neizostavan su element retro uređenja. Ovakav uzorak najčešće se i najjednostavnije u interijer unosi tapetama.

Nostalgičari i ljubitelji starinskih stilova uživat će u osmišljavanju ovakvih interijera, posebno zato što nakon što uklope ova četiri elementa - sve ostalo je prava uzbudljiva igra. Nakon što su postavljeni ovakvi temelji u retro interijeru, ostale detalje ćete uklapati s vremenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 10:29