SLATKA INSPIRACIJA

5 najinspirativnijih Instagram profila s najslađim tajnama

Pronašli smo pet najinspirativnijih Instagram profila na kojima domaći i strani profesionalni slastičari i amateri otkrivaju svoje najslađe tajne

Torte, pite, krafne, macaronsi, rolade, praline, keksići, tartovi... Umjetnički aranžirane i laskavo fotografirane slastice na Instagram profilima slastičarskih profesionalaca i amatera svakodnevno inspiriraju i oduševljavaju brojne pratitelje. Ako vam već nisu narasle zazubice na sam spomen slastičarskih majstorija, svakako proskrolajte Instagram profilima ovih pet influencera za deserte.

Šveđanka Linda Lomelino je fotografkinja, autorica kuharice i slastičarka iza profila @linda_lomelino koji prati više od 774.000 ljudi. Ona inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, a najviše u hrani, cvijeću i prirodi te svom društvu i dvorištu. Najčešće spravlja torte, tartove i kuglofe, a njezine su fotografije pune detalja, kontrastne i s daškom romantike.

Domaći amaterski slastičarski umjetnik Mile Butorac nekoć je bio jedan od natjecatelja kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!", a potom je svoje znanje odlučio podijeliti s drugima na profilu @hungry_mile s više od 9000 pratitelja. Fotografije njegovih slastica prate i obavezi heštegovi - #DođiMiNaKolače i #NemojteDaMileUpaliPećnicu.

Slatki keksići do najsitnijih detalja ukrašeni glazurom u svakoj nijansi iz spektra boja, raznovrsnih oblika savršenih za gotovo svaku životnu priliku jedini su motiv na profilu @hol_fox s gotovo 280.000 pratitelja koji je stvorila Holly Fox iz los Angelesa. Biti grafička dizajnerica ili slastičarka, za Holly je bila teška odluka. No doskočila joj je - odabrala je oboje. Isprva se čini da keksići i grafički dizajn nemaju mnogo toga zajedničkog, no Holly je detaljno ukrašavanje i serviranje uz spretne kadrove dovela do savršenstva.





Slastice Ruskinje Olge Noskove izgledaju nestvarno, ponajviše zbog naizgled staklene glazure na njima koja stvara dojam beskrajnog svemira. Na istoimenom profilu punom “galaxy” torta i kolača prati je 549.000 ljudi, a njezine sjajne glazure tajnog su recepta.

Još jedna hrvatska slastičarka iz hobija koja prati trendove poput torti u obliku slova i brojki je Ana Prša koja je pratiteljima na Instagramu poznata pod imenom @plavatacna, a ima oko 2000 fanova. Ona ljubav prema slasticama dijeli sa svojom petnaestogodišnjom kćeri koja je upisala srednju slastičarsku školu, što je bio poticaj za nove, hrabrije i odvažnije recepte koje iz dana u dan zajedno pripremaju.

Foto: Instagram
Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 01:24