HIT MATERIJALI I BOJE

5 trendova u uređenju kuhinje koji će vladati ove godine

 Instagram @tgkitchens
2020. je ovdje i ako ove godine planirate obnovu kuhinje doznajte što predviđaju dizajneri i arhitekti

Vodeći dizajneri i arhitekti svake godine govore o tome što će biti dominantno u interijerima u aktualnoj godini. Ako ste i vi među onima koji planiraju napraviti neke novosti u svojoj kuhinji, za vas smo doznali sve što trebate znati o modi u svijetu kuhinja. Koji su hit materijali i boje, i što je popularno.

Klasična plava boja

Svake godine nestrpljivo čekamo najavu koja će boja vladati našim interijerima u godini koja dolazi, a među vodećim trendseterima je Pantone, svjetski poznati autoritet za sustave boja, koje dizajneri, arhitekti i kreativci rado prihvaćaju i implementiraju u prostore.

Ljeto, odmor, more... Pogađate? Klasična plava boja, prema predviđanjima Pantone Instituta, je boja koja će obilježiti 2020. godinu. Ova klasična nijansa, poznata još kao mornarska plava, već je prisutna u svim sferama našeg života od odjeće i pločica do boje na zidovima i namještaja kojim ih opremamo. Iako je klasična plava tek djelić palete plavih tonova, od strane struke je prigrljena odmah, pogledajte samo kako dobro izgleda!

Ona je elegantna. Moćna. Ozbiljna. Zanimljiva. I beskonačna. Poželjna je i unosi interes u prostor u kojem se javlja, i ne može proći nezamijećena, a omogućuje nam stvaranje izvrsnih interijera u kojima nema mjesta za hladnoću i dosadu.

Kada je riječ o kuhinjama, plava boja je bezvremenski klasika, pa čak i nakon 2020. godina, vaša će kuhinja i dalje biti vrlo atraktivna. Možete ju koristiti na zidovima, kuhinjskim ormarićima, ili možete prigrliti ovu dojmljivu boju u jednoj od završnih obrada: mat ili sjaj, odluku prepuštamo vama, a možete napraviti oboje.

Dekorirane otvorene police

Volimo postavljati police u svojim stanovima i kućama jer naše police najbolje pričaju priču o našim interesima i životu koji vodimo. Dom bez polica na zidovima često se čini nepotpun i pomalo prazan, kao da su radovi na uređenju još uvijek u tijeku. Zato je bitno da svoje najdraže knjige, posuđe, keramiku, fotografije, uspomene s putovanja i druge izložene predmete držimo urednima, posloženima, stiliziranim i privlačnim, jer police osim svoje primarne namjene, lako mogu postati izvrstan dio uređenja interijera, koji vrijedi iskoristiti. Pogledajte!

Osim toga, šarmantne u svakom svom obliku, drvene police koje još usto imaju i žive rubove posebno su poželjne jer nam pokazuju svoju prirodnu teksturu i oblik, služe svrsi i pritom su iznimno efektne. Svaka drvena polica sa živim rubom je jedinstvena, a njihova topla smeđa boja i male nesavršenosti obilježja su koja volimo vidjeti na ovakvoj vrsti namještaja jer nas povezuju s prirodom. Ovo je trenutno još jedan vrući trend.

Neočekivana boja

Dodavanje boje je uvijek dobrodošlo, ali ne bilo koja boje, već neočekivane. Ove ćemo godine viđati upečatljive boje kuhinjskih uređajna, koji će svakoj kuhinji dati poseban i jedinstveni izgled. Odaberite hladnjak, štednjak, mikrovalnu pećnicu ili neki drugi kuhinjski uređaj u upečatljivoj boji kako biste oživili prostor i učinili ga jedinstvenim.

Bijele radne površine su dobile opasnog suparnika u kuhinji - crnu!

Bijeli mramor, pogotovo vrsta zvana carrara, već dugo vlada kuhinjama sa svojim delikatnim šarama i jednostavnim šarmom. Tražite li nešto ipak malo drugačije, prigrlite novi trend tamnijih površina kojima možete stvoriti slojevito uređenje svojeg interijera. Crni mramor favorit je među tamnim materijalima jer svojim jedinstvenim uzorkom pridodaje eleganciji i osobnosti prostora. Prekrijete li svoj kuhinjski otok ovim materijalom, stvorit ćete izvrstan kontrast svijetlim zidovima i podovima, a kuhinjska pozadina od crnog mramora bit će odličan dodatak vašoj bijeloj kuhinji. Crni mramor izgleda iznimno luksuzno u kombinaciji s metalima poput mjedi ili bakra, a efektan izgled vašeg prostora možete ostvariti i pomoću ploha od tamnog drva koje izgleda toplo i meko, u usporedbi s hladnijim dojmom koji ostavlja mramor.

Crna podloga ne mora prevladavati vašom kuhinjom jer se odlično slaže i sa svjetlijim, sivim verzijama koje možete iskoristiti za veće površine, dok će vam crna poslužiti kao upečatljiv detalj koji privlači pozornost. S jedne strane time možete zadržati jednostavnost minimalističkog prostora, a istovremeno dobiti dubinu u obliku različitih tekstura i uzoraka kuhinjskih ploha Dobra alternativa mramoru plohe su od steatita, koji je izgledom vrlo sličan mramoru, no mnogo se lakše održava i Corian – mješavina prirodnih minerala neporozne površine otporne na mehanička oštećenja i toplinu

Dva kuhinjska otoka

Kuhinjski otok je postao neizostavan element modernih kuhinja (osim ako nemate dovoljno prostora), ali što biste rekli na dva kuhinjska otoka? Dva kuhinjska otoka mogu biti dobro rješenje za sve one koji u svojoj kuhinji žele dodatni prostor za objedovanje, sjedenje ili oboje.

Izvor: digsdigs.com

Naslovna fotografija: Instagram @tgkitchens

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:53