Pokaži što imaš

5 važnih kriterija za bolju organizaciju doma. Pretvorite izazove u zadovoljstvo, znamo kako!

BERGSHULT/PERSHULT zidna polica

 IKEA/

Adekvatan prostor za odlaganje je jedan od najcjelovitijih pa time i najzahtjevnijih segmenata doma s kojim se jednako susrećemo pri uređenju kao i u domovima u kojima godinama živimo. Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta koji izazove lako pretvaraju u zadovoljstvo.

image

ERSNÄS komoda

IKEA/

Kada zamišljamo o opremanju doma, skloni smo tražiti velike statement komade - sofe, stolove, umjetnine, tepihe, lampe... Ali bez odlaganja, našim domovima nedostaje red, sigurnost i funkcionalnost koja je prijeko potrebna u suvremenim užurbanim životima koje živimo. Naše stvari trebaju mjesta za život, a ponekad moramo i sakriti svoj nered. Možda niste puno razmišljali o pohrani prilikom useljenja, ali zasigurno ste ubrzo shvatili i naučili kako biti kreativan sa svojim prostorom. Vaše odlaganje ne mora biti trn u oku i, zapravo, može postati ili prikazati ključnu značajku dizajna vašeg doma.

image

SMARRA kutija s poklopcem

IKEA/

1. PRAVA STVAR NA PRAVOM MJESTU

Prvo razmislite o tome što spremate. Čuvate li male stvari kao što su sitnice ili nakit, trebat će vam manja posuda za te predmete. Velike predmete kao što su posteljina i knjige najbolje je odložiti unutar većih jedinica kao što su ladice, police i ormarići, a kombinacijom zidnih elemenata EKET koje nudi IKEA ne samo da ćete ukrasiti svoj zid u dnevnom boravku ili blagovaonici, već ćete dobiti mjesto za odlaganje s nekoliko elemenata koje možete kombinirati kako bi vaš prostor bio što jednostavniji. Naravno, uvijek možete imati odlaganje unutar odlaganja: košare u ladicama, poput IKEA serije VÄXTHUS košara učinkovit su alat za organizaciju, baš kao i SMARRA kutija s poklopcem koja također može izgledati sjajno u zidnom elementu ili na ERSNÄS komodi.

image

EKET zidni element

IKEA/

2. IZRAZITE SVOJU OSOBNOST

Vaš dom trebao bi odražavati vašu osobnost. Namještaj i predmeti za dom izvrstan su način da se izrazite. Na primjer, biste li više voljeli konzolni stol s mekim, zakrivljenim linijama, ili vam se više sviđa otvorena polica s ravnim linijama i oštrim rubovima na kojoj će biti izloženi dragi vam predmete, poput BERGSHULT/PERSHULT kombinacije zidnih polica tvrtke IKEA? Odgovor je, dakako, jednostavan – izabrat ćete onaj koji vam se više sviđa, i nećete pogriješiti – jer ono što vam se sviđa ujedno govori najviše o vama.

image

TOLKNING klupa

IKEA/

3. MULTIPRAKTIČNOST

No, nije nužno i da baš svaki komad namještaja koji vam se svi- đa sasvim odgovara vašem prostoru, pa su kompromisi – zbog veličine životnog prostora – ponekad neizbježni. Zdepasta komoda dominirat će malim stanom. Manja konzola mogla bi se izgubiti u ogromnom domu. Također, razmislite o komadima koji imaju dvostruku upotrebu, bez obzira na veličinu vašeg doma. Stol, tabure ili ručno izrađena TOLKNING klupa s mjestom za odlaganje za vaše jastuke, deke, knjige i posteljinu kada ih ne koristite višestruko je dobar odabir i velika je vjerojatnost da ćete svakim danom biti zadovoljniji izborom.

image

Stolić za kavu JÄTTESTA

IKEA/

4. POKAŽI ŠTO ZNAŠ – I IMAŠ

Vaši prostori za odlaganje skrivaju i štite vaše stvari, ali sami ne moraju nužno biti skriveni u dalekom kutu. IKEA stolić za kavu JÄTTESTA s ugrađenim spremištem mogao bi biti savršeno mjesto za odlaganje u vašoj dnevnoj sobi, ali i izlaganje, baš kao i pomoćni stol HOLMERUD koji možete smjestiti pored sofe kako biste sve potrebno uvijek imali na dohvat ruke.

image

VÄXTHUS serija košara

IKEA/

5. SITNICE SU BITNE

Identificirate se s minimalizmom? Svoj blagovaonski stol ili komodu možete stilizirati jednim ključnim komadom: primjerice, STRÅLA LED ukrasnom stolnom lampom, knjigom koja vam je promijenila život ili LUGNARE mirisnom svijećom u čaši koja vas podsjeća na mirise s vašeg posljednjeg putovanja. Više od toga nije potrebno, jer i malo je (najčešće) odličan izbor.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom IKEA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:07