Dobri primjeri

6 načina da perilicu i sušilicu uvučete u svoju kuhinju. Bacite pogled na lažnu smočnicu

 BELLE MORIZIO/
U ovom postu donosimo šest dobro osmišljenih kombinacija kuhinje i praonice rublja koje dokazuju da uređaji nikome ne smetaju

Kada je riječ o učinkovitom dizajnu kuhinjskog rasporeda, radni trokut je neizostavan, a temelji se oko zamišljenog nacrta koji daje prioritet blizini sudopera, hladnjaka i štednjaka. Ali zamislite na trenutak radni kvadrat koji vam omogućuje da odradite još jedan važan zadatak dok kuhate. Vjerojatno se pitate, koja je četvrta točka? Rublje. Imati perilicu i sušilicu u kuhinji nije stran koncept gradskim stanovnicima koji su se dugo oslanjali na kombiniranje dviju zona zbog čistog nedostatka kvadrata. I dok shvaćamo da je za većinu poželjna zasebna prostorija za pranje i slaganje odjeće, kada to ne možete imati, sljedeće logično mjesto za postavljanje uređaja je blizu ili u kuhinji. Naposljetku, to je prostorija u kojoj obično provodimo najviše vremena, pa zamislite ovo: ubacite hrpu tamnih crnih majica, a zatim, u samo nekoliko koraka, zapalite štednjak za pripremu večere.

image
MARIE FLANIGAN INTERIORS/

Lažna smočnica

Najjednostavniji način da svoju perilicu i sušilicu sakrijete od pogleda je visokim ormarićem. U ovom stanu, dizajnerica Marie Flanigan sakrila je bijelu praonicu rublja iza tamnih drvenih vrata koja, kada su zatvorena, izgledaju kao da vode u smočnicu.

image
STUDIO MCGEE/

Ovaj sličan raspored Studija McGee nudi dodatnu fleksibilnost s više vrata (ako želite pristup samo donjem stroju, možete brzo otvoriti samo jedan ormar). Dizajneri su također izdvojili dodatni prostor za malu policu s osnovnim stvarima na pranje.

image
AMY BATOG/OAK DESIGN PROJECT/

Zakon nestajanja

Za raspored s prednjim utovarom jedan uz drugi, vrata nude besprijekorno rješenje, posebno u tijesnoj kuhinji kao što je ova tvrtke OAK Design Project. Budući da se prednji dijelovi mogu ugurati unutar osnovnog okvira, jedna osoba može ubaciti rublje, a druga može neometano kuhati bez potrebe da se stišću jedna oko druge.

image
BELLE MORIZIO/

U kutu iza

Ako se ne želite zamarati kamuflažom, razmislite o ulaganju u strojeve lijepog izgleda koje možete postaviti u kut svog prostora iza bloka ormarića do stropa. Nakon što su premjestili hladnjak u svom stanu ovaj je par kupio nove strojeve koji se mogu složiti, potrošivši više nego što su prvotno namjeravali na perilicu s vratima koja se mogu okrenuti (kako se ne bi otvarala u zid).

image
CHRISTINE HAN/

Bazni element

Kako biste nadoknadili ladice u donjem ormariću, postavite svoje lonce i tave na zid kao što su blogerica o hrani Christine Han i njezin zaručnik Joon učinili u svom stanu u Brooklynu.

image
KATE VOEGELE/ WE THE DREAMERS/

Za diskretnije postavljanje, izvadite element kuhinje poput blogerice We the Dreamers koja je odlučila minimizirati izgled prevelikih bijelih aparata u svojoj zoni za kuhanje (i sve cijevi i kablove koji dolaze s njima) elegantnom radnom pločom. Drvena ploča pruža ključni prostor za rezanje, savijanje, sjeckanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 13:16