Trn u oku

7 načina da sakrijete svoj vanjsku klima jedinicu i druge ružne predmete oko kuće

 AMAZON/
Vanjski prostori mogu biti oaze, ali stvari poput klimatizacijskih jedinica, opreme za bazene, kanalizacijskih cijevi i kanti za smeće potencijalni su trn u oku i mogu stati na put estetskoj savršenosti

Znamo, nije uvijek jednostavno prekriti neugledne predmete u dvorištu i učiniti da se stope s krajolikom. U ovom članku vam donosimo savjete za prikrivanje problematičnih područja kao što su vanjske jedinice klima uređaja, kante za smeće, cijevi i komunalije.

Ovo je sedam jednostavnih uradi sam projekata za uređenje okoliša oko potrebnih, ali ružnih vanjskih mjesta i naše preporuke za proizvode koji će vam pomoći prikriti problematična područja.

image
THE HOME DEPOT/

Postavite šupu

Ako ne možete staviti svoj klima uređaj u šupu, možete ga postaviti strateški da privlači poglede negdje drugdje. Iako šupa dodaje mnogo dodatnog prostora za skladištenje, što može pomoći da ostale neugledne vanjske drangulije ostanu izvan pogleda.

Od plastičnih do drvenih šupa, mogućnosti su beskrajne, kao i cijena. Također možete pronaći male šupe napravljene posebno za skrivanje kanti za smeće. Samo prvo provjerite dimenzije svojih kanti i razmislite o štetnicima koje morate držati podalje. Na primjer, rakuni mogu biti vrlo lukavi i smisliti kako otvoriti poklopac!

image
LOWE‘S/

Koristite podignute vrtne gredice

Postavljanje vrtnih gredica oko klima jedinice ili drugog neuglednog područja može privući pozornost. Ali ako imate ograničene mogućnosti gdje izgraditi ovu instalaciju, gredice postavite dovoljno daleko kako biste pospješili cirkulaciju zraka.

Bitno je osigurati da i dalje imate lak pristup opremi. Ako vaša jedinica za klimatizaciju zahtijeva održavanje, majstori bi trebao imati prostora da obavi svoj posao.

image
AMAZON/

Dodajte rešetkaste ploče

Možda će biti nemoguće potpuno sakriti određene neugledne dvorišne dodatke. Blokiranje ili prekrivanje AC jedinice ili toplinske pumpe, na primjer, može uzrokovati probleme s jedinicom. Rešetkasta ploča može pomoći pri skrivanju ove vrste strojeva, a istovremeno omogućuje potreban protok zraka.

Pazite da postavite rešetke tako da imate dovoljno prostora za pristup uređaju. Izvrsni su za male prostore jer su tanki i mogu se rezati na različite dimenzije kako bi savršeno sakrili sve što želite maskirati.

image
VERADEK/

Rasporedite velike žardinjere

U nekim prostorima lonci za cvijeće i kutije za sadnju mogu biti od velike pomoći. Pažljivo odabrana žardinjera može pomoći sakriti bazen ili opremu i uljepšati prostor odjednom.

Kada planirate, vodite računa o suncu i sjeni u tom području i odaberite biljke koje će dobro funkcionirati. Također birajte boju i cvijeće koje ne privlačite previše pozornosti na prostor jer je to područje koje želite sakriti, a ne stvarati žarišnu točku.

Zgrabi limenku boje

Ako pokušavate sakriti izložene kanalizacijske cijevi, ali vam se ne sviđa ideja o korištenju cvijeća ili rešetki, obojite stvari poput pumpa za bunare i manje neugledne priključke. Prava boja može pomoći da se ti predmeti uklope u prostor. Pritom birajte boju koja će se uklopiti u krajolik.

image
LOWE‘S/

Postavite ogradu

Ako planirate dodati ogradu oko jedinice za izmjeničnu struju ili druge opreme koja zahtijeva odgovarajuću cirkulaciju zraka preporučuje se korištenje prozračnih materijala kao što su ograde s rešetkama.

Uzgojite vinovu lozu

Vinova loza izvrsna je opcija za prekrivanje neuglednih područja. Osim što prikrivaju sve što želite sakriti, prostoru dodaju i prirodni element.

Različite loze imaju različite metode penjanja, a neke će trebati više pomoći od drugih. Za one koji nemaju sposobnost prianjanja, upotrijebite vezice ili male komadiće užeta da usmjerite loze dok počnu rasti uz rešetku. Neke omiljene biljke penjačice uključuju ruže penjačice, klematis i jednogodišnje biljke poput crnooke loze, jasmina i zumbula.

Ne čini ništa

Ponekad je najbolja odluka ne učiniti ništa kako bi se sakrila neugledna oprema. Iako ovo zvuči kontraintuitivno, ponekad pokušaj prikrivanja nečega zapravo privlači više pozornosti na to. Ostaviti ga na miru i usredotočiti se na ostatak svog dvorišta ponekad može biti najlakša i najbolja opcija.

Držite ostatak svog dvorišta urednim i čistim i vjerojatno nećete primijetiti glomaznu vanjsku opremu ili izložene kante za smeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:50