Brzo rješenje stambenog pitanja!

7 razloga zašto izgraditi dom od kontejnera

Ove su kućice idealne za vikendicu

Sve nam je zanimljiviji koncept malih i kompaktnih zgrada izgrađenih od kontejnera za prijevoz tereta, pogotovo kada uzmemo u obzir fleksibilnost i mobilnost koju nam omogućuju. Ne samo da ih se kontejnera mogu izgraditi simpatične kućice idealne za vikendicu na moru ili u šumi, nego je moguće izgraditi i višekatnice za svakodnevni život. Postoji sedam razloga zašto su kuće od kontejnera zanimljivo rješenje stambenog pitanja, idealne kao kućice za odmor i bijeg od svakodnevne užurbanosti.

Cijena

Kupnja kontejnera puno je jeftiniji pothvat od gradnje kuće. Uzmete li u obzir sve moguće materijale koji su vam potrebni kako biste podigli kuću od temelja do krova, kontejner kao već oblikovana strukturalna jedinica puno je isplativija opcija kojoj je potrebno samo dodati primjerenu izolaciju kako bi ju se prilagodilo, što je neusporedivo manje opterećenje za budžet.

Ekologija

Recikliranjem starog kontejnera kako biste stvorili svom dom iz snova te korištenjem drugih materijala za izgradnju koji se lako recikliraju pomoći ćete barem malo smanjiti zagađenje dragocjenog okoliša u kojem živimo. Pritom se pametnim iskorištavanjem kišnice i ugradnjom solarnih panela možete opskrbiti vodom i energijom na ekološki prihvatljiv način.

Brzina izgradnje

Izgradnja tradicionalne kuće višemjesečni je projekt dok je izgradnja kuće od kontejnera jednostavniji i brže izvediv pothvat. Za manje od mjesec dana možete se useliti u svoju novu kućicu koju možete jednako dobro i efektno urediti kao i klasičnu kuću što znači da zapravo ne žrtvujete ni udobnost ni svoju estetiku.

Život bez priključivanja na mrežu

Već spomenuti solarni paneli i sustavi sakupljanja kišnice omogućuju vam da smjestite svoju kućicu gdje god poželite, bez brige o nepostojećoj infrastrukturi i nedostupnoj električnoj mreži. Ne samo da ćete tako znatno uštedjeti, nego ćete biti i samodostatni te ćete značajno smanjiti svoj ugljični otisak.

Fleksibilnost

Čelični kontejneri snažni su i čvrsti što omogućuje njihovo slaganje u visinu i to od čak osam kontejnera. Osim što ih možete slagati vertikalno možete ih rasporediti i jedan uz drugi i tako dobiti prostrani životni prostor. Unutarnji zidovi lako se mogu ukloniti što znači da možete povezati više kontejnera. Možete ih urediti, obojiti i ukrasiti kako god poželite čime ćete stvoriti jedinstven i efektan dom.

Iznimna izdržljivost

Budući da su stvoreni kako bi zaštitili sadržaj koji se u njima prevozi od iznimnih vremenskih uvjeta iznimno su izdrživi i čine odlično sklonište. Kontejneri od čelika mogu izdržati nalete vjetra od oko 160 kilometara na sat!

Izvrstan izgled

Osim što su financijski isplative, ekološki održive i lake za izgraditi, kuće od kontejnera izgledaju nevjerojatno! Ako ne vjerujete, pogledajte u galeriji izvrsne primjere!

Izvor: Modelho

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 01:11