ŠARENE PRIČE IZ INTERIJERA

9 boja koje možete odlično kombinirati sa žutom

Sigurni smo da posvuda viđate žute interijere ili žute detalje u interijerima. Kažu da je žuta nova milenijska ružičasta boja. Polako ali sigurno vlada interijerima.

Ako ste trenutno inspirirani žutom bojom i razmišljate kako je uklopiti u interijer, sigurno ste se susreli s onim pomalo zbunjenim osjećajem i pitanjem - s kojim se zapravo bojama može kombinirati? Osim sive i bijele, naravno.

Žuta boja najčešće se ne koristi kao glavna boja interijera, nego kako bi naglasila određeno mjesto u interijeru ili kako bi stvorila malo dinamičnosti raznim detaljima. U nastavku pogledajte koje su to boje s kojima je zahvalna za kombiniranje.

1. Svijetla nijansa pastelno ružičaste

Spojite dvije milenijske boje i dobit ćete kutak u stanu uređen prema posljednjim trendovima. Također, pripazite da žuta nije u jarkoj nijansi, nego da više ide prema senf žutoj. Ova će kombinacija osvježiti svaki jednobojni interijer.

2. Prirodna zelena boja

Što napraviti kada vam dnevni boravak postane jednoličan? Dodajte biljku, uzmite žuti kauč i već ste napravili puno.

3. Mornarsko plava

Pomalo prigušena nijansa plave boje i jarka žuta, koje uključuju visoki sjaj ili polu-sjaj, izrazito su komplementarne i kao takve se savršeno nadopunjuju.

4. Kraljevsko plava

Možda izgleda pomalo "neozbiljno", ali ako se pravilno kombiniraju, kraljevsko plava i žuta mogu stvoriti elegantnu kombinaciju. Poigrajte se s mat bojama i ne dopustite da to bude glavna boja u interijeru. Dovoljno je iskombinirati samo neke detalje, jer je ova kombinacija sama po sebi jako uočljiva.

5. Siva

Ako vam se plava čini preintenzivna, siva će se odlično stopiti s nijansama žute boje. Žuta je idealna kada treba "razbiti" interijere u kojima prevladavaju siva ili bijela.

6. Crna

Kombinacijom pravih nijansi crne i žute može se dobiti elegantan izgled interijera. Kao u ovoj spavaćoj sobi, crna može biti glavna boja zidova, a žuta imati ulogu da istakne idetalje.

7. Tamnije nijanse ružičaste

Ako se radi samo o detaljima, ružičastu i žutu možete kombinirati u bilo kojem interijeru. Ljubitelje boja oduševit će toplina kojom zrači ova kombinacija.

8. Boja lavande

Boja lavande savršeno će se stopiti sa žutom i može biti dio palete opuštenog mediteranskog uređenja vašeg interijera.

9. Svijetlo plava

Ako se odlučite na neki veći žuti element u svom interijeru, a osoba ste koja inače ne voli eksperimentirati s bojama, svjetlo plava će odlično neutralizirati žuti element i stopiti se s njim.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 21:07