Kombinacija prirodnih materijala

Adventski vijenac Mišele Combaj

Izrada vijenaca za stol ili vrata tradicionalni je način pripreme za advent Mišele Combaj

- Svjetlost u meni budi sjećanja na blagdanske trenutke najranijeg djetinjstva koje sam uspjela oživiti i u svojoj obitelji, te ju sada kao detalj na vijencu želim djeliti kako bi svatko imao priliku doživjeti Božju prisutnost - riječi su kojima je Mišela Combaj, 50-godišnja odgojiteljica iz Blaguše, opisala što je motivira da izrađuje adventske vijence.

To je godinama i njezin omiljeni način pripreme za advent jer ukrašavanjem ljudima koji njezinoj obitelji dolaze u posjet daje do znanja da su dobrodošli.

Stil kojim izrađuje vjenčiće uglavnom je kombinacija prirodnih materijala i tkanina uz minimalne ukrasne dodatke. Svaki vjenčić ima svoju jedinstvenu priču za koje inspiraciju pronalazi u prirodi i blaženstvu blagdana.

- Materijale koje upotrebljavam u izradi podloge vijenca uglavnom nabavljam u trgovinama dekorativnog tekstila, a ostali materijali su dar prirode koje sabirem tijekom godine. Tehnika izrade moja je ideja, a često mi pomaže i suprug jer uspijeva u pravom trenutku pronaći drvo, koru ili neki drugi prirodni detalj koji mi je nužan - ističe kreativka.

Izrađuje varijante za vrata i za stol. Oni za vrata mogu biti promjera 25 ili 30 centimetara te im je cijena 110, odnosno 130 kuna. Oni za stol promjera 25 centimetara stajat će 140 kuna, a od 30 centimetara 160 kuna. Naručiti ih možete putem Facebook profila Mišela Combaj (Kuća sunca).

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:38