Kuhinjski otok

Ako imate dovoljno prostora, kuhinjski otok je element koji biste trebali imati

 Kitchens Lusso London
Kuhinjski otok je element koji će vam uvelike olakšati život, ako ove četiri stvari uzmete u obzir

Kuhinjski otok mnogi vežu uz kuhinje iz američkih filmova. Međutim, praktičnost ovog elementa je tolika da svatko od nas priželjkuje prostor za kuhinjski otok. Ako niste previše ograničeni prostorom, razmislite o uvođenju ovog elementa u dom. A mi vam u međuvremenu u nastavku donosimo nekoliko stvari koje biste prilikom odabira trebali uzeti u obzir.

1. MULTIFUNKCIONALNOST

Pripazite da otok ne završi kao običan šank. Šank u kuhinji služi isključivo za to da se za njim sjedi, dok otok ima više funkcija osim te: pohrana stvari u ladicama, na policama ili u ormarićima te dovoljno površine za pripremu hrane.

2. OSVJETLJENJE

Gledajte na otok kao na zvijezdi svoje kuhinje. Iznad njega svakako stavite osvjetljenje. Ne radi se samo o estetskim razlozima, nego i zato što tamo pripremate hranu te stoga želite dobro osvjetljenje.

3. SJEDEĆA MJESTA

Nemojte se oslanjati na otok kao zamjenu za blagovaonski stol. Prije same kupovine uzmite u obzir da na jednu stranu klasičnog otoka stanu maksimalno tri stolca.

4. IMPROVIZACIJA

Otok je radna površina koja je u ravnini s ostalim površinama u kuhinji kako bi mogla služiti i kao radni stol. Možete samostalno nadograditi viši dio koji će poslužiti kao šank.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:08