Sam svoj majstor

Ako su vam nove pločice za kupaonicu prevelika investicija, rješenje potražite u ovom članku

 Daniele Federico Melilli of Stag Pads
Makeover kupaonice uz minimalni budžet itekako je moguć! Ovo je sve što trebate za potpuno novi izgled kupaonice

Vjerovali ili ne, preuređenje ove kupaonice trajalo je svega šest sati. Upravo toliko je trebalo da se temeljito očiste stare pločice i fuge te postave naljepnice na pločice i ormarić kako bi se dobio potpuno nov i moderan dizajn. Nakon toga je zamijenjeno ogledalo i obojena pipa. No, krenimo redom.

image
Daniele Federico Melilli of Stag Pads

Kupaonica iz današnje priče nalazi se u unajmljenom stanu u Berlinu i posljednji put je renovirana prije 30-ak godina. Dakako, novom se stanaru nikako nije svidjela pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i uz minimalni budžet stvoriti novi izgled ove mokre zone. Budući da je riječ o unajmljenom stanu, novi stanar nije dobio odobrenje vlasnika za velike radove. Zato je odluka pala na jednostavniji i povoljniji makeover kupaonice. Nabavio je samoljepljive folije za pločice, kupio je novi ormarić u Ikei, ogledalo s crnim okvirom, a crnom je mat bojom za metal oboji pipu.

image
Daniele Federico Melilli of Stag Pads

POSTUPAK

Prvo je temeljito očistio pločice i fuge. Odlučio je dio pločica ostaviti originalno bijelima i tek na razini ispod ogledala je započeo s lijepljenjem dva reda narančaste folije iz Loko Loko web trgovine. Ostale je pločice obložio folijom crno-bijelog geometrijskog uzorka, dok je za ormarić odabrao terrazzo uzorak. Cijelu priču zaokružio je bojenjem stropa u sivu boju. Kao rezultat dobio je u potpunosti novi dizajn kupaonice, a cijeli je projekt u konačnici stajao oko 300 eura.

Za makeover kupaonice je koristio:

• crnu mat boju u spreju za slavinu
• sivu boju za strop
• samoljepljivu foliju za pločice
• samoljepljivu foliju za ormarić
• ormarić
• novo ogledalo

U ovom videu možete pogledati kako se postavljaju naljepnice na pločice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 06:00