Za efektan eksterijer

Ako volite pločice u zatvorenom prostoru, morate vidjeti ove uzorke, boje i teksture na otvorenom

 LIFE WELL LIVED/
Pločice trenutno doživljavaju svojevrsnu renesansu - nikad nismo imali toliki izbor na raspolaganju, a prostori nikada nisu izgledali zanimljivije

No, daleko od toga da su pločice rezervirane samo za zidove i podove naših kupaonica i kuhinja! Zanimljivi uzorci, pregršt boja i efektni načini slaganja izgledat će izvanredno i u vanjskim prostorima u kojima posebno uživamo tijekom toplijih mjeseci. Sjajno uređene terase koje možete pogledati u nastavku idealni su primjeri ovog iznimno dekorativnog elementa. Ideja korištenja uzbudljivih uzoraka u eksterijerima nije novost. Štoviše, uporaba ukrasnih pločica čini prepoznatljivi dio i detalj marokanske arhitekture. Ono što je novost jest sve češće korištenje izražajnih uzoraka na terasama na našim prostorima, gdje još uvijek dominiraju neutralne boje i pomalo konzervativan odabir dizajna pločica. Pogledajte ove divne primjere i ako ste spremni na promjenu izgleda svog eksterijera, pod s uzorkom ideja je koju vrijedi razmotriti!

image
GARDENS ARE FOR LIVING/

Betonske pločice s uzorkom predstavljaju predivan kontrast organskim oblicima zelenila koje okružuje terasu te predstavljaju odličan detalj koji privlači pozornost.

image
STUDIO ATELIER/

Dinamika crno-bijelih pločica s uzorkom čini ova dva bara zaista fantastičnima!

image
COMMUNE DESIGN/

Još jedno dvorište koje upravo zahvaljujući pločicama s uzorkom podsjeća na Maroko.

image
CARINA OLANDER/

Vanjski tuš u ovom primjeru dodatno je istaknut odabirom predivnih šarenih pločica kojima je prekriven pod.

image
DESIGN LOVE FEST/

Betonske pločice iskorištene na ovoj terasi unose geometriju u prostor koja, iako je neutralnih boja predstavlja atraktivan detalj.

image
LARK & LINEN/

Kombinacija crnih i bijelih pločica klasik je koji često viđamo u efektnim kuhinjskim prostorima, no ovdje služe kako bi uravnotežile jarke boje zidove na ovoj simpatičnoj terasi.

image
H. GOLUZA/GLAMOUR PARIS/

Iako možda nemaju specifični uzorak, terakota pločice imaju izražajnu teksturu pa pod obložen njima predstavlja idealnu pozadinu za boemsko uređenje terase.

image
GLITTER GUIDE/

Mali prostori mogu izgledati zaista upečatljivo ako pod prekrijete izražajnim uzorkom koji će unijeti novu energiju u inače ležerno uređeni prostor.

image
EMILY HENDERSON/

Crna nije jedina boja koja izgleda odlično u kombinaciji sa svijetlim i neutralnim nijansama, a terasa na ovoj fotografiji pravi je dokaz kako pločice mogu biti prava zvijezda vanjskog prostora.

Iako su neutralnih boja, pločice s uzorkom na ovom primjeru i više su nego dojmljive!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 07:06