šetnja kroz stanice

Akustični laboratorij u tvornici u Sloveniji. Evo što smo tamo vidjeli!

 Geberit

Geberit, poznata tvrtka na području sanitarnih tehnologija u Europi, u utorak, 26. ožujka 2024., u prostorijama tvrtke u mjestu Ruše, pored Maribora, organizirala je posjet svom novom akustičnom laboratoriju. Jedinstveni akustični prostor predstavlja veliko postignuće za tvrtku i rezultat je važnog razvojnog projekta čiji je cilj prikazati i putem različitih eksperimenata na jednostavan način podizati svijest o zvuku.

image
Geberit
image
Geberit

Početci ideje o akustičnom laboratoriju rodili su se prije deset godina na obiteljskom izletu u Beču. Direktor tvrtke, Miran Medved, obnovio je uspomene na oduševljenje posjetom Kući zvuka, instituciji gdje posjetitelji na različitim stanicama mogu otkriti što znače zvuk, melodija, buka, harmonija i tišina.

- Tamo sam počeo razmišljati o tome kako bismo na sličan, jednostavan i razumljiv način mogli približiti ljude i naše sustave." Akustični laboratorij postavljen je u prostorijama tvrtke u Rušama gdje postoji veliki potencijal za obrazovanje svih ciljnih skupina s kojima Geberit surađuje. "Ovdje smo kao obrazovna ustanova, otvoreni smo za posjetitelje kojima pružamo edukacije o zvuku - dodao je.

image
Geberit
image
Geberit

U akustičnom laboratoriju moguće je prošetati kroz različite demonstracijske stanice. Svaka stanica je zanimljiva na svoj način i prikazuje različite demonstracije zvuka koje se mogu povezati s građevinskom fizikom. Pri izradi tih stanica Geberit je surađivao s lokalnim stručnjacima i majstorima.

- Bili smo pažljivi pri odabiru demonstracija zvuka kako bi eksperimenti služili kao pomoć u boljem razumijevanju prijenosa zvuka u zgradama - dodao je voditelj projekta Denis Sejfić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 11:03