PROFIL

Antea Delpin, kreativku s otoka Paga od naplavina i stakla izrađuje nakit, slike i fora predmete za dom

Od naplavina i stakla izrađuje nakit, slike i fora predmete za dom. Osnivačica hrvatskog brenda Madeliefie Art by Antea Delpin priča o svojoj neobičnoj umjetnosti koja joj je postala životna strast. Upoznajte ju!

Antea Delpin 26-godišnja je magistrica primijenjenih umjetnosti koja živi na otoku Pagu. Kaže da uživa u prirodi, moru, slanom zraku i svemu što je okružuje te iz istog crpi nepresušnu inspiraciju za stvaranje svojih umjetničkih djela.

- Izražavam se kroz izradu slika, mozaika, nakita, skulptura i svih vrsta umjetnosti. Obožavam raditi s prirodnim materijalima, poput drva i kamena. Materijali koje najviše cijenim su komadi drveta i stakla koje sama pronađem na obali. U slikanju uživam koristeći ekspresivne velike poteze kista i velike kontraste - kaže nam Antea, osnivačica domaćeg brenda Madeliefie Art by Antea Delpin koji je u posljednje vrijeme prepoznala domaća publika.

OBLIK

Pitamo je kako je došla na ideju da osnuje brend.

- Ideja je nastala u procesu izrade diplomskog rada na Akademiji primijenjenih umjetnosti. U tom razdoblju počela sam izrađivati mozaike u pronađenim omadima drva i naplavinama. Želja mi je bila u odbačeno i oštećeno drvo unijeti novi život u obliku kamenih elemenata raznih boja, spojiti dvije različite energije i vrste materijala; kamenu i drvu podariti novi oblik, život i suživot, simbiozu, ali u obliku umjetničkog djela.

Diplomski rad sastojao se od tri poveća komada drva u čije sam udubine i pukotine ugrađivala mozaik. Pri izradi eksperimentirala sam i s onim manjim, zapostavljenim naplavinama te tako došla na ideju da od jedne napravim privjesak, tj. ogrlicu. Jako mi se svidio rezultat pa sam nastavila izrađivati mozaičke minijature. Imala sam želju svoje drvene mozaike učiniti pristupačnijima širokoj publici, a isto tako i da se mogu nositi. Oni su zapravo nosiva umjetnost - objašnjava.

Zasad u sklopu asortimana brenda Antea ima ogrlice i jedan prsten. Osim nakita, u Etsy dućan uvrstila je nekoliko akrilnih slika većeg formata. Isto tako, od naplavina izradila je tri rasvjetna tijela (dva lustera i jednu zidnu lampu) te razne viseće ukrase i figurice.

MEDALJONI

- Zidna lampa prvotno je bila mozaik koji je našao svoje mjesto na zidu, a umetnuti kameni elementi došli su do izražaja uz odgovarajuće bačeno svjetlo. Lusteri se sastoje od naplavine, rasvjetnih kabela omotanih konopcem i ‘Edison’ žarulja. Tu su još razni ukrasi, npr. minijaturna makrame tapiserija ispletena na naplavini, samostojeće 3D figurice od naplavina i mozaika itd. Bavim se i oslikavanjem naplavina tako da se tu mogu pronaći veći i manji oslikani zidni elementi te mali medaljoni - ističe. Više možete pogledati na Facebook stranici: Madeliefie Art by Antea Delpin i Etsy stranici: MadeliefieArt.

Simpatična Antea kaže kako ima želju svoje drvene mozaike približiti širokoj publici

Foto: Jure Mišković /Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 07:12