Prava stvar

Aplikacija Kreativ rasprema vašu sobu i ostavlja čisti prostor za odabir namještaja

 IKEA/
Ovaj kreativni alat omogućuje korisnicima da vide kako će namještaj izgledati u njihovoj dnevnoj sobi ili kuhinji prije kupnje

IKEA lansira novo digitalno iskustvo pokretano umjetnom inteligencijom koje korisnicima omogućuje stvaranje realističnog dizajna prostorija.

Ingka Group (čitaj: Ikea), lansirala je novo iskustvo digitalnog dizajna vođeno umjetnom inteligencijom, Ikea Kreativ. Intuitivno novo iskustvo korisnicima nudi prvi realističan, potpuno integriran način dizajniranja i vizualizacije vlastitih životnih prostora, s računala i pametnih telefona.

Još 2013. godine, robna kuća Ikea omogućila je kupcima da pogledaju raspored namještaja u svom domu zahvaljujući kameri pametnog telefona i proširenoj stvarnosti. Sada alat Kreativ ide korak dalje. Uklanja postojeći namještaj i zamjenjuje ga odabranim artiklima iz kataloga trgovca.

image
IKEA/

Osnovna ideja koja stoji iza Ikeinog Kreativnog alata za digitalni dizajn vođen umjetnom inteligencijom je omogućiti kupcima da isprobaju dizajn prije kupnje, pomažući im da vizualiziraju potencijalne kupnje postavljanjem odabranih artikala u jedan od 50 unaprijed postavljenih virtualnih izložbenih prostora ili u vlastitom životnom prostoru.

Tehnologija koristi strojno učenje, tehnologiju računalne fotografije, stereo algoritme vida i 3D grafiku miješane stvarnosti. Kako radi? Korisnici trebaju aktivirati Kreativ Scene Scanner u Ikeinoj mobilnoj aplikaciji i snimiti niz fotografija kako bi izgradili "širokokutnu, interaktivnu repliku prostora, s točnim dimenzijama i perspektivom".

image
IKEA/

Postojeći namještaj tada se može izbrisati s virtualne scene zahvaljujući algoritmima umjetne inteligencije i zamijeniti odabiranim proizvodima iz kataloga, koji se može pomicati u sada rasterećenom virtualnom okruženju i rotirati kako bi odgovarao prostoru.

Novi izgled može se spremiti na korisnički račun za daljnje uređenje kasnije ili podijeliti s prijateljima i obitelji kako bi se procijenila mišljenja. Spremljena virtualna soba pohranjuju se u oblaku, omogućujući pristup s bilo kojeg mjesta s mrežnom vezom.

Na kraju vježbe virtualnog dizajna, artikli za koje se smatra da dobro odgovaraju mogu se dodati u košaricu i proces naručivanja je dovršen.

image
IKEA/

Ikeinu aplikaciju Kreativ za mobitele i računala razvila je tvrtka Geomagical Labs iz Silicijske doline i u vlasništvu je Ingka Groupe. Trenutno je dostupan za korisnike u SAD-u. Kupci u drugim zemljama dobit će pristup ove godine.

No, ne očajavajte! U Hrvatskoj možete koristiti aplikaciju Ikea Place, jednako je učinkovita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. veljača 2023 09:42