U DUBRAVI

Arhitektura za djecu kako je vidi poznati hrvatski slikar

 Slikovnica Richter
Slikovnice Danijela Srdareva snažan su alat u poticanju i razvijanju vizualne percepcije i razmišljanja, te prenose emociju

U Galeriji "Vladimir Filakovac" u Dubravi u Zagrebu otvorena je izložba "Arhitektura za djecu" Danijela Srdareva. Predstavljene su originalne ilustracije, crteži i grafike nastale za platformu "Arhitektura za djecu" za elektroničke edukativne slikovnice i didaktički sadržaj za "Arhitekt Ivo" slikovnicu posvećenu Ivi Vitiću, "Bernardi za djecu", "Richter - oblik arhitekture skulpture" i "Planić - teksture arhitekture".

Najrazličitije teme

Slikovnice Danijela Srdareva snažan su alat u poticanju i razvijanju vizualne percepcije i razmišljanja, prenose emociju i inspiriraju na daljnje istraživanje. "Upravo u tome veliku ulogu imaju i posebno osmišljene didaktičke igre uz svaku slikovnicu nadahnute odabranim temama. One nas, kao i slikovnice, potiču da im se stalno vraćamo i time postaju trajni podsjetnik na vrijeme odrastanja", napisala je Vesna Meštrić u predgovoru.

Slikovnica ima čudesnu moć stvaranja magičnih svjetova, a njena jednostavnost i neposrednost prenošenja priče o najrazličitijim temama trajno nas povezuje i podsjeća na dane odrastanja.

image

Danijel Srdarev

Ivana Nobilo/

Digitalna prilagodba

Danijel Srdarev istaknuti je autor ilustriranih publikacija, a njegov talent prepoznat je u međunarodnim okvirima još u vrijeme studija kada je pozvan u Tokio da sudjeluje na četiri festivalske izložbe Japanese Board on Books for Young People, dok je danas međunarodni sajam dječje knjige u Bologni jedna od njegovih nezaobilaznih destinacija. Objavio je jedanaest ilustriranih knjiga.

Platforma "Arhitektura za djecu" nastala je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija u sklopu programa digitalne prilagodbe. Izložba je otvorena do 1. lipnja. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:50