ZA NAJMLAĐE

Arhitektura za djecu: Nova elektronička edukativna slikovnica o radu Stjepana Planića

 Arhitektura za djecu
Slikovnica Planić – Teksture arhitekture gdje se ilustracijama i kratkim crticama dočarava put arhitekta Stjepana Planića

Na red nam je došla i četvrta po redu publikacija Arhitekture za djecu. Nakon publikacije koja je bila posvećena didaktičkom istraživanju Vitićevog nebodera kroz različite forme izražavanja uslijedila je edukativna slikovnica na temu dizajna Bernarda Bernardija, a potom je stigao Richter za djecu.

image
Arhitektura za djecu
image
Arhitektura za djecu

Sada je dostupna i elektronička edukativna slikovnica Planić – Teksture arhitekture gdje se ilustracijama i kratkim crticama dočarava put arhitekta Stjepana Planića od Drage Iblera, grupe Zemlja, R. Lubyinskog i Bauhausa preko utjecaja Frank Lloyd Wrighta i japanske arhitekture s naglaskom na teksture i zanimljive tlocrte npr. okruglu Vilu Fuhrmann na Gornjem Prekrižju kao strukturalno jedinstvo artikuliranog moderniteta i prepoznatih autohtonih vrijednosti.

image
Arhitektura za djecu
image
Arhitektura za djecu

Slikovnica na jednostavan i zanimljiv način djeci predstavlja rad arhitekta Stjepana Planića, oplemenjuje njihova znanja i od najmlađih dana uvodi ih u svijet arhitekture i dizajna zasnovanim na primjerima najznačajnijih stvaraoca koje je iznjedrila sredina u kojoj živimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:15