ArtOmat

Četvrti sajam umjetničkih predmeta u Džamiji

Umjetnici, ilustratori, grafičari, modni dizajneri, produkt dizajneri i mnogi drugi izlagači još su jednom ujedinili snage na četvrtom artOmatu. Ne znate o čemu pričamo? ArtOmat je božićni sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, a održava se u HDLU, takozvanoj Džamiji. Na sajmu možete razgledati brojne umjetničke proizvode hrvatskih dizajnera ili sudjelovati u svakodnevnim zanimljivim besplatnim radionicama.

Ulaz na sajam i sve radionice je besplatan, a otvoren je i na Badnjak od 10 do 13 sati

Mi smo prošetali artOmatom u potrazi za unikatnim predmetima za uređenje doma. Već na samom početku sajma možete pronaći ručno rađene drvene predmete, npr. pepeljare ili daske za rezanje u simpatičnim oblicima na štandu Woodoira te praktične ekološke “biljkubatore” Lisnatog odreda. U nastavku će vas oduševiti šareni jastučići i prekrasne slike Bombone Kečkice. Ako je vaša ljubav glazba, pogledajte maštovite satove i zdjele napravljene od gramofonskih ploča na štandu Soopaklox.

Odličnih ideja ne nedostaje ni kod Hampera gdje su nam pažnju privukli kalendari. Beskrajni kalendar koji se sastoji od dvije trake koje možete kombinirati po želji i kalendar inspiriran periodnim sustavom elemenata ili, točnije, “Periodni sustav vremena” unose dobrodošlu raznolikost u tradicionalno darivanje kalendara na kraju godine. Tu su i bajkovita Ogledala mašte te već tradicionalno Topolovec stolarija s bogatim asortimanom drvenog namještaja za najmlađe.

Tražite li maštovite ideje za rasvjetu, pronaći ćete Cosmique Cube lape na štandu Lee Županović, dizajnerice nakita koja se krije iza imena Madfly. Lampe su ručno rađene od drveta, a osim predivnim dizajnom, ističu se neobičnom šarenom LED rasvjetom kojom se upravlja daljinski, a boje i načini osvjetljenja su brojni.

Elderice na artOmatu, uz odjevne predmete, predstavljaju i zidne džepiće te platnene posude šivane od tkanina čiju površinu dizajniraju same tehnikom sitotiska. Neobične ukrase za zid, znakove za vrata ili ručkice za ladice možete pronaći kod simpatičnih djevojaka iz Hidden Gardena, a zdjelice i mnogi drugi ručno rađeni keramički predmeti Marine Marinski sasvim sigurno će vas oduševiti. Na prodajnome mjestu Margarete možete izabrati neke od brojnih maštovitih drvenih 3D puzzli koje potiču kreativnost, a za najotkačenije zidne satove, po kojima možete čak i šarati, zaslužne su Barbara, Adriana i Dora koje se kriju iza imena BAD.

Gotovo je nemoguće nabrojiti sve od gotovo stotinjak izlagača pa zato, ako već niste, posjetite artOmat i osvježite svoj dom unikatnim dizajnerskim predmetima ili razveselite najdraže maštovitim darovima. ArtOmat je otvoren do 24. prosinca, a možete ga posjetiti svaki dan od 12 do 20 te na Badnjak od 10 do 13 sati. Ulaz na sajam je besplatan, kao i sav program, a za raspored besplatnih kreativnih radionica posjetite web stranicu artOmata, http://artomatsajam.wordpress.com/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:18