Praktična rješenja

Atraktivni sustav kliznih vrata na vodilicu

 

Klizna seoska vrata koja svojim izgledom podsjećaju na američke farme i unose dašak rustikalnosti u prostor prošle su godine postale popularan detalj uređenja zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti. Neovisno o stilu uređenja vašeg doma, klizna vrata predstavljaju odlično rješenje kako uštedjeti na prostoru te uključiti vizualno zanimljiv element u uređenje. Princip kliznih vrata obješenih na vodilicu možete primijeniti na različitim mjestima u svom domu, a evo naš odabir najboljih primjera!

Ljestve za kućnu knjižnicu

Imate li visoke stropove, šteta je ne iskoristiti njihov potencijal! Postavite police za knjige i ormariće sve do stropa, a potom pričvrstite na strukturu sustav s vodilicom i kotačićima koje ćete pričvrstiti na gornju stranu ljestava kako biste ih mogli pomicati po potrebi duž zida.

Vrata za police u niši

Zidna niša ne mora ostati otvorena, ako vam ne odgovara njen izgled ili u njoj skladištite stvari. Primjerice, police u ovoj industrijskoj kuhinji služe kao smočnica, a njihov je sadržaj skriven pomoću staklenih vrata u metalnom okviru.

Drugi primjer istog principa pokazuje spavaću sobu s kosim zidovima čiji je nagib iskorišten za stvaranje dodatnog prostora za odlaganje. Po mjeri rađena drvena klizna vrata postavljena su kako bi se stvari sakrile od pogleda, a predstavljaju element koji unosi toplinu u prostoriju.

Zaštita za kamin

Odlično rješenje za držanje vatre pod kontrolom ova je metalna zaštita koja je postavljena na vodilicu i može se prema potrebi pomicati.

Vrata ormarića

Klizna vrata možete upotrijebiti i u manjem omjeru kako biste zatvorili dio otvorenog ormara ili noćnog ormarića kao na slici.

Pokrov za prozore

Želite li svoju prostoriju u potpunosti zamračiti, umjesto klasičnih zastora postavite kliznu drvenu ploču!

Pokrov za televizor

Niste ljubitelj televizora kao glavne točke fokusa u prostoriji, no ipak ga želite imati i koristiti? Sakrijte ga! U odličnom primjeru sa slike kreativni vlasnici sakrili su ga iza bijelih kliznih vrata kako bi kamin bio u središtu pozornosti.

Vrata prostorije

Klasična namjena kliznog sustava jest zatvaranje cijele prostorije ili njeno pregrađivanje pa je tako u dva primjera koja slijede učinjeno upravo to.

Imate li veću nišu u svome domu možete ju iskoristiti kao mali uredski prostor koji ne mora cijelo vrijeme biti izložen pogledima!

Izvor: Apartment Therapy

Naslovna fotografija: Hometalk/rusticahardware.stfi.re

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:02