Baggizmo

Muška torba dizajnirana za svakodnevnu mobilnost lansira se na Kickstarteru

Cilj je prikupiti 35.000$ u svrhu veće proizvodnje, a minimalni je ulog 3$. Prvih 50 pobornika kampanje može je kupiti za 85$.

U ponedjeljak, 1. lipnja 2015. godine u večernjim satima na Kickstarteru, najvećoj svjetskoj platformi za financiranje inovativnih projekata kreće kampanja hrvatskog dizajn-start-upa Baggizmo. Njegova konkurentna prednost leži u vizionarskom pristupu u kontekstu segmenta muških torbi za gadgete.

Naime, Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih predmeta.

Za sve stilove

Može se neprestano nositi bez ometanja radnih aktivnosti – primjerice tijekom vožnje automobila ili bicikla, ugodna je za nošenje i omogućuje brzo rukovanje. Pored toga, njezine minimalističke linije vizualno odgovaraju različitim odjevnim stilovima muškaraca, skladno se uklapajući u uobičajene poslovno-privatne okvire.

– Baggizmo je krajnje optimizirana torba s rasporedom i dimenzijom džepova koji odgovaraju pojedinačnim uređajima i predmetima koje Baggizmo može zaprimiti. A oni su – tablet, dva pametna telefona, prijenosni baterijski punjač, novčanik, ključevi, olovka i blokić ili maramice i slično. Između džepova smješteni su prolazi za kablove slušalica i prijenosnog baterijskog punjača preko kojega se tablet može puniti za vrijeme nošenja torbe – opisuje Ladislav Jurić, menadžer u IT-u koji je uz svoju suprugu Izvorku Jurić, međunarodno nagrađivanu dizajnericu, glavni i odgovorni za pokretanje ovog projekta.

Start 1. lipnja

Dizajn same torbe potpisuje studio za dizajn – Manufakturist, autor brand-fotografija je istaknuti modni fotograf Mladen Šarić, a kreativnu komunikaciju osmislio je Vanja Blumenšajn (Señor).

Cilj kampanje koja će trajati sve do 1. srpnja jest sakupiti fond od 35.000,00 USD u svrhu pokretanja proizvodnje zasnovane u Hrvatskoj. Sam uspjeh kampanje Baggizma uvjetovan je podrškom hrvatske i međunarodne zajednice za vrijeme trajanja kampanje – počevši već od uplate u iznosu od 3 USD. Prvih 50 pobornika kampanje na Kickstarteru imat će mogućnost kupiti ga za podršku od 85 USD, dok će se njegova buduća tržišna cijena kretati oko 130 USD, ovisno od modelu.

Od 1. lipnja navečer bit će aktivirana stranica Baggizma na Kickstarteru. Na njoj će pisati kako se sve može podržati kampanja.

Više o svemu možete saznati na www.baggizmo.me

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:27