Zahvalna pozicija

Balkon na drugom katu urbane vile u Osijeku: Ima 8,37 m2 i pogled na prekrasne zalaske Sunca

 Vlado Kos/CROPIX
Ovaj kutak u kojem uživa mlada obitelj ima važnu funkciju: obitelj svaku večer ovdje priča uz piće na kraju dana

Balkon je na vrlo zahvalnoj poziciji, orijentiran je prema sjeveru, tako da je boravak moguć dobar dio godine i tijekom većeg dijela dana. Ljeti za vrijeme najvećih vrućina već iza 17 sati cijeli balkon je u sjeni, tako postaje ugodnije nego u stanu. Na balkonu smo svakodnevno, običaj je da suprug i ja uz piće prepričavamo dan - kaže nam vlasnica balkona u širem centru Osijeka, Ivana Bičvić.

image
Vlado Kos/CROPIX

Smješten je na drugom katu urbane vile i ima 8,37 m2.

- Gleda na ulicu, a super je što je ulica u širem centru, ali relativno mirna i široka pa su prolaznici u velikom broju biciklisti, šetači pasa, obitelji s bebama itd. Ono što nam je najdraže je to što je smješten na vrhu zgrade i ima samo jedan susjedni zid - tako da puca širok pogled na veliki komad neba i na prekrasne zalaske Sunca. Ono što je neobično jest tlocrt balkona: trokutastog je oblika, tako da je dobar dio neiskoristiv u smislu namještaja i boravka na tom uskom dijelu - smije se Ivana i dodaje da uži dio planiraju koristiti za bazenčić ili nešto slično za djecu.

image

Runnen podne obloge iz Ikee sjajno se slažu s bijelim ukrasnim kamenčićima

Vlado Kos/CROPIX

Sav namještaj je iz Ikeine serije Applaro: dvosjed s rukohvatima, dva jednosjeda i počivaljka. Na podu su Runnen podne obloge, također iz Ikee, a uz staklenu stijenu bijeli ukrasni kamenčići cijelom dužinom. Primjećujemo da na balkonu ima i nešto biljčica.

image
Vlado Kos/CROPIX

- Lagala bih kad bi rekla da sam ljubiteljica biljaka, a i dosad se nisam proslavila na tom području, ha ha ha. Kad sam birala biljke za balkon, bilo mi je važno da su što izdržljivije, trajnije i da im odgovara sjeverna strana, tako da je odabir pao na razne trajnice, koje se zasad drže odlično! Na zidu su tri letve sa po tri Kipo teglice proizvođača Klara gardening i po tri sive viseće teglice iz Jyska. Osim toga, u podnim teglama imamo zasađene šimšire, njima bi također trebalo odgovarati tamo - nada se Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 20:00