Balkonski vrt

Radionice uzgajanja jestivog bilja za sve ljubitelje urbanog vrtlarenja

Da biste uzgajali vlastitu hranu ili barem dio hrane, nije potrebno posjedovati veliki komad zemlje, što su mnogi urbani stanovnici dokazali na svojim balkonskim gredicama. Ako ste zainteresirani za uzgoj hrane, a nemate znanje kako provesti ideju u praksu, predlažemo da se pridružite radionicama uzgajanja jestivog bilja koje će se održavati tijekom ožujka i travnja.

Proljetni plodovi

Kraj zime dobar je trenutak da se krene u planiranje balkonskog vrta kako biste već na proljeće mogli uživati u prvim ovosezonskim plodovima. Prva u nizu radionica “Jestivi balkon” (koja se održala prošli vikend) bila je posvećena planiranju vrtlarske sezone i tehnici uzgoja presadnica i biljaka u kućnoj radinosti. Polaznici radionice imali su priliku iz prve ruke upoznati se s osnovnim metodama uzgoja povrća na balkonu – pripremi tegli i sanduka za uzgajanje, sjetvenom kalendaru te sadnji presadnica i sijanja sjemena.

Gdje i kada?

Radionice vodi Andreja Čoh, urbana vrtlarica koja već niz godina na krovu uzgaja povrće, bobičasto voće te začinsko i ljekovito bilje, a svoja iskustva dijeli s drugim urbanim stanovnicima putem bloga www.urbanavrtlarka .com i Facebok stranice Zelena Andreja. Sljedeća radionica “Jestivi balkon – osnove uzgoja biljaka u vrtovima i na balkonima” održat će se 14. ožujka u prostorijama smoothie bara Sokić, na Novoj cesti 130, blizu Trešnjevačkog placa. Počinje u 10 sati i traje do 12.30, cijena radionice je 100 kuna, a budući da je broj polaznika ograničen, prijave za radionicu pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:48