Neizmjerno lijepa

Bezvremenska i sofisticirana druga kolekcija Zare Home i Vincenta Van Duysena oda je blagovanju

 ZARA HOME /
Zara Home+ by Vincent Van Duysen Collection 02 drugo je poglavlje sofisticirane suradnje

Zara Home i Vincent Van Duysen lansiraju novu kolekciju, nakon njihovog zajedničkog debija 2022. Inauguralna kolekcija temeljila se na dnevnoj sobi, s fokusom na tapecirano sjedenje, stolove, stolice i dodatke.

U međuvremenu, ovo novo poglavlje posvećeno je objedovanju, ponovno spajajući Van Duysenov dizajnerski etos s DNK Zara Home u kolekciji koja proširuje suradnju s blagovaonskim stolovima, garniturama za sjedenje, komodom, ormarićem, kao i cijelim asortimanom posuđa. Kao i s prvom kolekcijom, komadi u ovoj suradnji rođeni su iz Van Duysenove želje da zaroni u vlastite arhive dizajna, ponovno pregledavajući neke od svojih najlegendarnijih komada i stilova. ‘Ova zbirka koja je u tijeku odražava 30 godina mog rada‘, napominje.

image
ZARA HOME /

Otkrijte kolekciju Zara Home+ Vincenta Van Duysena 02

Ovo novo poglavlje u suradnji ‘himna je druželjubivosti i uživanju u novom načinu života, sporijem ritmu i uravnoteženijem stavu‘, kaže Van Duysen. Zbirka uključuje predmete i teme s kojima je Van Duysen živio u svojim domovima u Antwerpenu i Comporti. Oblike opisuje kao ‘racionalne, ali vrlo estetske, odaju jednostavnost i udobnost.‘

image
ZARA HOME /

Bezvremenski i svestrani, komadi u ovoj novoj Zara Home kolekciji Van Duysena zamišljeni su za uređenje blagovaonice, ali dizajner naglašava da će njihova svestranost lako pronaći mjesto u svakoj sobi u domu. Drveni stolovi i kožne stolice koji su postali prepoznatljivi element suradnje vraćaju se u različitim omjerima i bojama, dok namještaj za odlaganje otkriva Van Duysenov rad u novom, uber-praktičnom svjetlu. Tapecirana sjedala, kao što su sofe, fotelje i dvosjedi, vraćaju se u novim bojama, uključujući novu tamno ružičastu u svježem lanu.

image
ZARA HOME /

Van Duysen vidi svaki komad u kolekciji kao višenamjensku gestu: stolovi su zamišljeni za blagovanje i rad ili kao pomoćni stolići, omogućujući stvaranje različitih situacija i transformirajući njihovu funkcionalnost tijekom dana i godišnjih doba.

image
ZARA HOME /

Slično tome, ormarić je vrlo posebnog dizajna za Van Duysena: ‘Može sadržavati što god želite.‘ Samostojeći ormarić s dvokrilnim vratima ima ozbiljan skulpturalni volumen, a njegova minimalistička estetika kombinirana je s praktičnošću njegovih polica i ladica. Djelomično inspiriran Shaker namještajem, a djelomično starim engleskim kuhinjskim ormarićima, dizajner zamišlja višestruku upotrebu za njega, kao kuhinjsko spremište ili za čuvanje knjiga, ili čak kao šank.

image
ZARA HOME /

Dio svestranosti kolekcije je utjecao na Van Duysenov vlastiti pristup objedovanju i ugošćavanju. ‘Sviđa mi se veličina manje kuhinje, gdje imam središnji stol za četvero ljudi, jer se radi o intimi‘, objašnjava. ‘Ali imam veliki stol od 6 m u svojoj dnevnoj sobi, isti kakav sam dizajnirao za Zaru Home. Ponekad se koristi neformalno, prepun je knjiga i predmeta, ali koristim isti stol i za organiziranje večera za 18 ljudi ili za izlaganje hrane tijekom večera.‘

image
ZARA HOME /

Dizajnirao je svaki komad razmišljajući o ovoj promjenjivoj ideji društvenosti, namještaja i predmeta koji pomažu posjetiteljima da dožive svaki obrok i lijepo prezentiraju hranu. Kolekciju blagovaonice upotpunjuju stakleno posuđe, posude i pribor za jelo, predstavljajući Van Duysenovu vlastitu viziju stola "usmjerenu na čovjeka", s fokusom na stvaranje ne samo lijepih i funkcionalnih komada, već i kvalitetno izrađene kolekcije, proizvedene diljem Španjolske i Portugala.

image
ZARA HOME /

‘Osjećaj je kao povratak kući‘, zaključuje Van Duysen. ‘Dimenzije, osjetilni aspekti, izgled i osjećaj odražavaju moj rad. Kolekcija se u suštini bavi društvenošću, koja je za mene vrlo važna, ali i slobodom korištenja i integracije stola onako kako želite s njim živjeti.‘

image
ZARA HOME /

Zara Home+ by Vincent Van Duysen Collection 02 dostupna je na zarahome.com i u odabranim trgovinama od 2. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:28