Istančan ukus vrijedan kopiranja

Bezvremenski, moderan dnevni boravak Stanleyja Tuccija! Glumac itekako zna što je dobar dizajn

 ANDREA RENAULT/AFP
Kandidat za Oscara pokazao je svoju dnevnu sobu u objavi na Instagramu

Glumac, poznat po filmovima The Devil Wears Prada i, nedavno, Searching for Italy, podijelio je dugo očekivani pogled u životni prostor dok je raspakiravao luk. Pozadina potvrđuje točno ono što smo mislili da znamo o glumcu: šik je, pomalo razigrana i bezvremenska.

Prostor pokazuje izrazitu monokromatsku paletu boja – od tamnosive sofe do prugastih tapeta u sličnoj nijansi. Glumac je prekinuo primarno sivu shemu detaljima (svjetlo, stol, pokrivač i jastuk) u krem i bijeloj boji.

Naizgled vječna moć bijele i sive nedavno je pala pod lupu nekih dizajnera, koji kažu da je potonja posebno u nemilosti. Međutim, dnevna soba Stanleyja Tuccija podsjetnik je da, kada se pravilno koriste, ove nijanse imaju trajno mjesto na popisu ovogodišnjih trendova boja – a dizajneri se slažu s tim.

‘Siva i bijela će uvijek biti u modi. Bitno je kako predstavljate sivo i bijelo. Imam klijente koji vole neutralan osjećaj sive i/ili bijele palete – a ako se dobro poslože, rezultat neće izostati,‘ kaže dizajnerica iz Kalifornije, Jen Dallas.

Uz to, međutim, Jen upozorava da neki sivo-bijeli prostori mogu izgledati hladno bez uključivanja toplijih tekstura i šarenijih dodataka. U Stanleyjevom slučaju, to je kroz njegov mekani namještaj i njegovu golemu kolekciju knjiga razbacanih po sobi.

"Morate samo obratiti pozornost na ostale dijelove i komade postavljene u prostoriju kad koristite ove boje – kako prostor ne bi bio previše hladan", kaže Jen.

‘Kada dizajniram s potpuno bijelim ili sivim bojama, posebnu pozornost obraćam na teksture, bilo da se radi o kožnoj sofi, drvenom stoliću za kavu ili teksturi lanene draperije. Ovi dodaci pomažu dati prostoriji neutralan karakter bez oduzimanja monokromatskog dojma.‘

Ako itko može održati bijelo i sivo na životu, to je Stanley Tucci, što je lijepo dočarao u svojoj dnevnoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:44