8 INSPIRACIJA ZA UREĐENJE

Bijeli ormarići u kupaonici s kojima ne možete pogriješiti

 Codi Ann Backman
Kako bismo vam dali ideju za uklopiti bijele ormariće kao glavni izvor dobre vibracije u kupaonici, za vas smo pronašli osam primjera koji će vas sigurno oduševiti

Bijela boja sama po sebi klasična je nijansa i zbog toga je često jedan od omiljenih izbora prilikom uređenja doma. Tako ni sama kupaonica nije nikakva iznimka. Osim bijele boje na zidovima, nerijetko su bijeli ormari ti koji odvlače pažnju i dominiraju u kupaonskom prostoru. Ovo su ideje koje će vas možda nadahnuti na promjenu zahvaljujući kojoj će vaša kupaonica izgledati glamurozno i luksuzno, a sve to uz klasične bijele elemente.

Foto: Christine Zeiler Interiors

1. Romantični naglasci

S obzirom na to da bijeli ormarići u kupaonici nerijetko mogu djelovati vrlo neutralno i jednolično, važno je s kojim ih komadima namještaja kombinirate. Ako ste ljubitelj romantike u interijeru, idealno rješenje za to jest ogledalo s dekorativnim okvirom koje će cijeloj prostoriji dati dašak udobnosti. Osim toga, savršeno rješenje su i zidovi u nešto tamnijim nijansama poput sive, bež ili smeđe boje.

Foto: Jaclyn Peters Design

2. Crno-bijela tematika

Crno-bijela kombinacija može se čini kao već dosadna i previše puta isprobana taktika, ali već se godinama koristi s jasnim razlogom. Naime, vaši bijeli ormarići u kupaonici dodatno će doći do izražaja ako ih kombinirate sa crnim detaljima. U ovom slučaju to su crni okvir ogledala, okvir za slike te crna rasvjetna tijela. Definitivno dobitna kombinacija u ovoj simpatičnoj kupaonici!

Foto: Studio McGee

3. Poigravanje različitim nijansama

Umjesto da se bespotrebno 'izgube' u prostoru, bijeli ormarići u kupaonici dodatno će se istaknuti ako ih kombinirate s drugim, nešto izraženijim nijansama. Studio McGee ovdje se poslužio različitim nijansama poput tamnosive, zlatne i plave boje te ih sve zajedno ukomponirao u ovoj lijepoj kupaonici iz snova.

Foto: Dustin Aksland

4. Pločice na zidovima

Umjesto klasične boje na zidovima, u ovoj kupaonici dizajnerica Elizabeth Roberts poslužila se nešto drugačijom taktikom za uređenje kupaonice. Naime, odabrala je sive keramičke pločice koje je poslagala cijelim dijelom kupaonskog prostora, uključujući i zidove. Fantastičnim vizualnim efektom učinila je ovu kupaonicu vrlo zanimljivim interijerom, a kako bi izbjegla 'sterilni' dojam, na samom ulazu u kupaonicu postavila je tek crveni tepih s uzorkom.

Foto: Sara Tramp

5. Dašak glamura u prostoru

Kako bi unijeli uvijek rado viđenu dozu glamura u kupaonicu, dizajneri su u ovom bijelom prostoru uključili nježne i nenapadne palete boja, kontrastne teksture i nekoliko modernih elemenata koji ostavljaju bez daha. Dvostruki umivaonici savršeno su ukomponirani s postojećim detaljima, a posebno je zanimljiva biljka koja ih razdvaja.

Foto: Chango & Co.

6. Boje koje odvlače pozornost

Kao što smo već spomenuli, klasični bijeli ormari u kupaonici savršeno izgledaju u kombinaciji s detaljima u jarkoj boji. Ovdje uistinu možete pokazati svu svoju maštu i eksperimentirati s različitim nijansama, ovisno o svojim ukusima. Uređenje ove zanimljive kupaonice sa žutim detaljima potpisuje dizajnerski studio Chango & Co, a moramo priznati da nam je ova renovacija pun pogodak!

Foto: Amber Thrane

7. Neutralno, ali ne i dosadno!

Bijeli kupaonski ormarići uvijek dobro izgledaju u kombinaciji s drugim neutralnim bojama, a posebno u kupaonici manje kvadrature. U ovoj kupaonici sa sivim podom i 'prljavo' bijelim zidovima sa slobodom možemo reći da su bijeli elementi sve, samo ne dosadni!

Foto: Codi Ann Backman

8. Minimalizam kao savršeno rješenje

Minimalizam u kupaonici, zašto ne? S obzirom na to da su kupaonice često najmanje prostorije u našim domovima, sasvim je razumljivo da ih nećemo 'prenatrpati' suvišnim stvarima. Upravo suprotno, najčešće je najpametnije rješenje upravo minimalistički stil uređenja i idealno ide s bijelim ormarićima.

Izvor: Hunker

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:54