promišljen odabir

Birajte pametno za svoj dom: Ovo su trendovi u uređenju koji ne traju dugo

 Unsplash
Kada investirate u uređenje svoga doma svakako pripazite u što ulažete kako vam ne bi brzo dosadilo

Ako postoji nešto što nitko ne želi, onda je to promašiti dizajn u svome domu. Baš kao što to činimo s našom odjećom, ponekad naš interijer treba dobro osvježiti. Iako se trendovi dizajna ne mijenjaju tako brzo kao modni, ali ako ne pazite vaš bi dom odjednom mogao biti poster za zastarjeli dekor - nitko ne želi imati zlaćane predmete po kući kada su svi ostali prešli na mesing. Uz to, može biti teško kretati se tankom linijom između trenda i prošlosti, pa kako bismo osigurali da nikada previše ne zaostajete, pronašli smo popis stvari koje treba i ne treba učiniti kako biste osigurali da nikada nećete biti daleko od trenda. Naš savjet broj jedan? Nemojte pretjerivati s trendovima i ulagati u komade kojih neće trajati. U nastavku je sedam zamjena za neke postojeće ili uskoro prezasićene trendove.

Trend: Brzi trendovski namještaj

Alternativa: Kupite starine

Baš kao i brza moda, brzi namještaj nije najodrživiji način kupovine za vaš dom. Kupnja predmeta koje ćete koristiti šest mjeseci, a zatim ih se riješiti nije etički i treba je izbjegavati kad god je to moguće. Kada kupujete novi komad, razmislite o tome koliko dugo ćete ga realno zadržati - a ako je odgovor manje od nekoliko godina, razmislite ponovno. Naravno, s brzim namještajem koji se može kupiti tako jeftino, razumijemo privlačnost. Ali kada važete mogućnosti, razmislite o tome da svoj komad pronađete među antiknim namještajem. Ne samo da će stvoriti ozbiljnu izjavu, već često mogu biti jeftinije - a potraga za savršenim komadom dio je zabave. Isprobajte eBay, Gumtree i sajmove antikviteta za najbolje opcije.

Trend: Umjetnost riječi

Alternativa: Hrabro umjetničko djelo

Možda je to jedan od najvećih trendova interijera u posljednjih 10 godina, ali možda je sad dosta. Umjetnost riječi, okačena na zidove ili ispisana u zdepastim svjetlosnim blokovima, mogla bi biti dobra za dječje sobe, ali kojoj odrasloj osobi treba 'Živi, smij se, voli' zauvijek na kuhinjskom ormariću? Zamijenite ove višeznačne znakove nečim smislenijim, poput umjetničkog djela. Bilo da se radi o originalu ili otisku, umjetničko djelo (čak i ako uključuje tekst!) ostat će dragocjeno djelo u godinama koje dolaze, a manje će vam biti vjerojatno da ćete se umoriti od njega.

Trend: Izložene žarulje

Alternativa: Minimalistička rasvjeta

Izložene žarulje, ili Edisonova svjetla, sigurno su imale trenutak. I premda može biti lako upasti u 'industrijski šik', važno je zapamtiti što će brzo zastarjeti. Prihvatite minimalističku i rustikalnu vibru s rasvjetom koja daje bezvremensku estetiku. Isprobajte konusne oblike ili sjenila za svjetla koja će i dalje funkcionirati, ali će izdržati i test vremena.

Trend: Sve ružičasto

Alternativa: Detalji u boji

Čak i ako nikada prije niste, velika je vjerojatnost da sada volite ružičastu. Posvuda, od pista do restorana, ružičasti trenutak je doista prisutan - a sada je na vrhuncu zasićenja. Koliko god još uvijek možemo cijeniti sjajnu ružičastu sobu to je jedan od trendova za koji se predviđa da će zastarjeti u roku od nekoliko godina. S obzirom na to, ružičasta je prekrasna boja za osvjetljavanje i dodavanje osobnosti prostoru, ali odlučite se za prigušenu ružičastu boju ili dodir ružičastog mramora za šik, bezvremenski pristup boji. Ništa nije zauvijek, ali ulaganje u potpuno ružičastu sobu moglo bi biti malo teže za džep od jednostavne vaze.

Trend: Nautika

Alternativa: Prigušeni pasteli

Nekada prisutna samo u kućama za odmor, nautička tema nekako se ugurala u mnoge domove i njihove interijere - čak i ako nisu nigdje blizu mora. Ako su vam dosadile brodice, plavo-bijele pruge i sidra, pokušajte umjesto toga uložiti u prigušene pastele, bež i svijetlosivu, koji imaju suptilniji pristup. Održavajte stvari svježim i modernim tako što ćete osigurati da su uređaji od uglađenog nehrđajućeg čelika i da je osvjetljenje samo po sebi moderno S obzirom na to, školjka se vraća, tako da neobična školjka može zalutati na kredencu ili stol u blagovaonici - ali budite oprezni, ovo je jedan od trendova s kojim ne želite pretjerivati.

Trend: Podne ploče sive boje

Alternativa: Bijeli podovi

Sivo oprane podne daske možda imaju svojevrstan trenutak, ali vjerujte nam kada kažemo da će vam jednog dana možda pozliti. Ako se stvarno želite kloniti klasičnog drveta, predlažemo da se umjesto toga odlučite za bijeli pod. Ljubitelji sive boje mogli bi reći da bolje skriva nered, ali mrlje i mrvice su jednako očite. Bijeli pod pružit će vašoj kući isti prozračni učinak, ali će također omogućiti čistu ploču - nešto čemu nijansa sive ne odgovara. Ili, ako želite tamniju paletu, odlučite se za duboko prirodno drvo - gotovo crna završna obrada može dati ozbiljnu izjavu.

Trend: Cement

Alternativa: Travertin ili terrazzo

Sjećate li se onih cementnih posuda za kojima ste žudjeli prije pet godina? Pa, dostigli su točku zasićenja. Službeno jedan od onih popularnih trendova koje smo vidjeli posvuda, polirani i sirovi cement je dobio dovoljno vremena. U potrazi za nečim novim? Bilo da se radi o posudi, podu ili stolu, predlažemo da umjesto toga potražite omiljene travertin i terrazzo 70-ih. Uz istu privlačnost visokog sjaja, ovi isprobani i testirani materijali čine intrigantnijim trend kamena i vjerojatnije će izdržati test vremena ako su izrađeni autentično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:07