BOŽIĆ DOLAZI

Blagdanska dekoracija koja će biti glavna tema obiteljskih druženja

Jeste li ove godine vi domaćin obiteljskih druženja? Odlično, imamo jednu zabavnu ideju za dekoraciju koja će se pamtiti!

Kako izgledaju vaša obiteljska druženja? Vjerojatno sa svojim najdražima prolazite sve moguće teme: djeca, posao, recepti, putovanja, dom... Nakon što se sve teme prođu i po nekoliko puta, na redu je onaj nostalgični dio druženja gdje se prisjećamo svih lijepih i manje lijepih trenutaka koje smo proveli zajedno. U međuvremenu vjerojatno "padne" koja fotografija. Fotografija koja će se vjerojatno nakon nekog vremena zagubiti među mnogo drugih u galeriji vašeg mobitela. Ovih smo godina postali toliko ovisni o kamerama na svojim pametnim telefonima, da se zaista jako često fotografiramo ali se rijetko sjetimo zapravo izraditi te fotografije pa da nam ostanu zauvijek.

Zato imamo odličnu ideju za blagdansku dekoraciju koja će vas motivirati da prikupite sve fotografije koje možete pronaći, bile one u digitalnom ili opipljivom obliku.

Božićno drvce kao galerija obiteljskih fotografija

Potrebno:
- puno mjesta na zidu
- veliki deblji papir ili smeđa špaga
- samoljepljiva masa nalik plastelinu (primjerice, Patafix)
- fotografije

Prvo se zaputite u najbližu knjižaru kako biste pronašli one velike deblje papire u zelenoj (ili nekoj drugoj boji) ili običnu špagu, ovisno o tome što će se više uklapati na vaš zid.

Od papira izrežite veliko drvce, a ako ste se odlučili za špagu, onda je samoljepljivom masom pričvrstite na zid tako da ima oblik božićnog drvca.

Možete dodati nekoliko pravih laganih dekoracija, a zatim krenite u potragu za obiteljskim fotografijama. Pobrinite se da obuhvatite sve one koji će doći kod vas na obiteljsko druženje. Ako ste se odlučili za špagu, fotografije možete pričvršćivati i pomoću ukrasnih štipaljki.

Kada ugledaju dekoraciju, prisjećanje na neka lijepa stara vremena (čak i ako je to bio samo prošlogodišnji Božić) vašu će obitelj učiniti nostalgičnom, večer će se zasigurno nastaviti u toplom obiteljskom tonu i komentiranju događaja s fotografija.

Dodatno, ako slučajno vi ili netko od vaših imate fotoaparat polaroid (onaj iz kojeg odmah izlaze razvijene fotografije), uspomene za sljedeću godinu možete napraviti i odmah tijekom večeri.

Još malo blagdanskih ideja...

U nastavku vam donosimo još tri jednostavne ideje za neodoljiva božićna drvca od obiteljskih fotografija. U ovim vam je slučajevima dovoljna samo samoljepljiva masa i mnogo, mnogo fotografija. Ako tome dodate jedne lampice, zvijezdu na vrhu ili mašnu, možete imati i odličnu zamjenu za božićno drvce.

Foto: Pinterest

Foto: The Holidaze Craze

Foto: imgur

Ako biste htjeli još malo inspiracije i ideja, pogledajte i ova simpatična božićna drvca koja su sve samo ne klasična.

Izvor: designmimprovised

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:50