Podržite ih!

Blagdanske kolekcije hrvatskih brendova: Domaći kreativci predlažu kako okititi svoj dom

Instagram @bouqueterija

Unikatni, često ručno rađeni i personalizirani ukrasi s hrvatskim potpisom mogu biti savršeni pokloni

Zahvaljujući velikom odazivu kreativaca iz domaćih brendova, koji nas svaki put iznova oduševljavaju svojim idejama, a u svojim asortimanima nude prigodne, blagdanske kolekcije s predivnim, originalnim, unikatnim i često personaliziranim proizvodima. Moramo napomenuti kako je ponuda zaista bogata, a ovo je tek mali djelić hrvatske kreativne scene. Podržite ih, budite drugačiji i oduševite svoje ukućane.

image
Instagram @bouqueterija

1. UMJETNIČKA DJELA OD SUŠENOG CVIJEĆA I SMOLE

Bouqueterija je mali kreativni cvjetni studio iz Zagreba iza kojeg stoji Adriana Kolar Combaj, uz potporu njezina supruga. Ljubav prema unutarnjem bilju, ali i vrtlarstvu, pretočena je u prava unikatna umjetnička dijela, koja čuvaju uspomene i podsjećaju nas na najljepše trenutke.

image
Instagram @bouqueterija

- Sve je počelo kada sam prije dvije godine željela sačuvati svoj vjenčani buket i počela istraživati različite metode sušenja cvijeća. Nažalost, istraživanje je potrajalo i svoj buket nisam uspjela sačuvati, ali se zato nadam da ću usrećiti mnoge druge mladenke - kaže Adriana.

Za sada Bouqueterija izrađuje podmetače i ukrase za bor, koji su prava mala umjetnička dijela stvorena od sušenog cvijeća i smole. Posebnost je upravo proces sušenja cvijeća, koji traje čak dva tjedna, a izrada svakog proizvoda traje od četiri do šest tjedana. Više na društvenim mrežama: bouqueterija.

image
Little Shadows

2. OSLIKANI LJUBAV, PRIJATELJSTVO I OBITELJ

Mlada i vrlo kreativna Lucija Gjerek iz Koprivnice, ujedno i vrlo aktivna volonterka, vodi profil na društvenim mrežama pod nazivom Little Shadows, u sklopu kojeg se bavi oslikavanjem kamenja koje nudi kao jedinstvene suvenire i originalne poklone za razne prigode, od krštenje, rođendana, promocije, do godišnjica i blagdana.

No, osim kamenčića, za blagdane nudi i oslikane kuglice, za kojim interes raste iz dana u dan.

U ponudi su u početku bile rose gold kuglice, a trenutno nudi srebrne matirane kuglice s raznolikim motivima, najčešće vezanim uz ljubav, prijateljstvo i obitelj. Vrlo često na kuglicama se mogu naći i oslikane stvarne fotografije obitelji i prijatelja. Osim toga, Mali princ vrlo je aktualan (kako na kamenju tako i na kuglicama). Najčešći i vrlo simpatičan motiv su "prijateljice koje nazdravljaju".

- Na najvećoj oslikanoj kugli je sjena konja i djevojke, a s druge strane te kugle ispisan je citat. Jako me veseli da svojim radovima i kreativnošću mogu nekog razveseliti ovog Božića - kaže Lucija.

image
Instagram @choco.diva3

3. PERSONALIZIRANE ČOKOLADE SKRIVENE U KUGLICAMA

Kao velika ljubiteljica čokolade, koja usput voli darivati dragim ljudima, 34-godišnja Iva Vuković iz Pule, koja živi u Zadru, pokrenula je početkom godine brend Choco D'iva. O samom brendu razmišljala je godinu dana, a potvrda je stigla na Dan žena ove godine. Naime, tad je, u moru ukalupljenih poklona, dobila ideju darovati dragim joj ženama nešto personalizirano.

- Paketiće s personaliziranim čokoladicama poslala sam u rodnu Pulu i čekala reakcije. Nakon poruka i poziva oduševljenja, shvatila sam da sam na dobrom putu - kaže Iva.

image
Instagram @choco.diva3

Čokoladu kao sirovinu kupuje (5 g Dorina), a zalihe joj šalje majka, jer u Zadru nema željene trgovine. Zatim izrađuje personalizirane omote na kojima su fotografije, napici i sličice za razne prigode od vječnja, pričesti, rođendana... a finalni poklon dolazi u raznim pakiranjima, od vrećica do ukrasnih kutija.

Božićna kolekcija obuhvaća kuglice za bor, kutijice i teglice s božićnim motivima, a najčešće prevladavaju crvena i zlatna sa šljokičastim detaljima. Više na Instagramu: choco.diva3.

image
Knots & Rainbows

4. OD PLETENE LIZALICE DO ZIDNE INSTALACIJE

Anina majka šiva, otac je stolar, jedna teta crta na svili i keramici, obje bake su plele i heklale... Iako je ona završila Ekonomski fakultet, tijekom porodiljnog dopusta je shvatila da se ne više ne vidi u struci, s fiksnim radnim vremenom od 9 do 17 sati. Htjela je raditi nešto što joj omogućava više vremena s njezinom djevojčicom Ellie. A budući da joj je vještina, očito, u genima, privukao ju je makrame, starinski način vezivanja čvorova, što ju je dovelo do pokretanja brenda Knots & Rainbows.

image
Knots & Rainbows

- U izradi koristim 100 posto reciklirani pamuk. U cijeli projekt sam uključila i tatu. Sakupljam drvene ostatke grana iz šume i zajedno ih obrađujemo. Makrame ukrasi se koriste u boho stilu uređenja interijera, zato se toliko dobro nadopunjuju drvo i špaga - pojašnjava.

U njezinoj se ponudi mogu pronaći privjesci za ključeve, podmetači za čaše, visilice za biljke, razne ukrasne duge za dječje sobe i trenutno aktualan božićni asortiman. On obuhvaća ukrase za bor (candy cane, pahulje s imelom, pletena pahuljica...), zatim zidni pleteni ukras Borko i veliku zidnu božićnu instalaciju sa sedam ukrasa, koji vise na drvenom štapu u potpunosti prekrivenom pravim tajlandskim čempresom. Svi ukrasi i boje mogu se kombinirati po želji kupca. Više na www.knotsandrainbows.com.

image
Instagram @​inivalu_dreams

5. ČIZMICE IZNAD KAMINA KREATIVNE URUGVAJKE

Natalia Paola Pasheff Rodriguez, rođena Urugvajka, u idili malog mjesta Cvetlin nedaleko od Trakošćana bavi se ručnim radovima koje izrađuje u sklopu svog brenda inivalu_dreams, a u koje smo se zaljubili iste sekunde.

image
Instagram @​inivalu_dreams

- Oduvijek su me zanimali kreativni ručni radovi vezani uz dom i dizajn, a kad sam otkrila pletenje i heklanje, bila je to ljubav na prvi pogled - priča nam kreativka i dodaje kako veliku pažnju posvećuje odabiru kvalitetnih materijala.

- Materijal koji koristim za izradu proizvoda su reciklirane pamučne trake jer mi je jako važno da sirovinama mojih proizvoda ne zagađujem dodatno okoliš - kaže Natalia. U sklopu svog brenda izrađuje razne pletene proizvode za ukrašavanje interijera, primjerice tepihe, veće i manje košare, taburee, dekorativne jastuke. Tu su i kolijevke za bebe, dekoracije za dječju sobu, igračke, kuhinjski podmetači, podmetači za tanjure...

Osim predmeta za dom, nađe se tu i poneka kapa i šal, ali i pleteni nakit, ogrlice, narukvice i sl. No nama su za oko zapele čarapice, tj. čizmice koje se vješaju iznad kamina. One Natalijine su jednostavne, minimalističke i daju božićnom dekoru dozu profinjenosti. Cijena im je 150 kuna, a naručiti ih možete na Instagramu @inivalu_dreams.

image
Poklon kutije Design by KBIA

6. BOŽIĆNE KUTIJE ZA NJU I NJEGA

- Sve je počelo kad sam htjela iznenaditi buduću kumu na vjenčanju kreativnim poklonom i tako ju pitati da mi postane kuma, te sam joj izradila poklon-kutiju. Ona je bila oduševljena, pa sam objavila u grupu za vjenčanja na Facebooku sliku poklon-kutije da dam ideju drugim mladencima, i tako su poruke počele stizati.

Svi su htjeli naručiti od nas, i tako je krenulo - priča nam Ivana Briški koja sa suprugom Kristijanom u Slavonskom Brodu vodi obrt pod nazivom KBIA.

image
Poklon kutije Design by KBIA

- Koliko god je izazovno uz stalni posao imati i privatni, zajedno uspijevamo u tome iako je, pogotovo u ovo božićno vrijeme, rad do dugo u noć neizbježan. Ali nije nam teško, naši kupci nam potiču kreativnost, daju nam ideje za nove poklone, natpise i sl. U ponudi imamo poklon-kutije za kumstvo, rođendane, proslavu diplome, vjenčanje, krštenje, babinje, godišnjicu veze/braka te ovisno o dobu godine za Valentinovo, Majčin dan i Božić - kažu Ivana i Kristijan.

KAŽU KAKO SU OVE GODINE NAJPOPULARNIJE MIKS BOŽIĆNE KUTIJE ZA NJEGA I NJU.

- One većinom sadrže nekoliko stvari za ženu (pidžamu, božićne čarape, narukvicu...), nekoliko stvari za muškarca (božićne bokserice, čarape, kravatu...), te nešto zajedničko - čokolada sa šaljivom porukom i sl. Od sadržaja je definitivno najveća potražnja za pljoskama s natpisom "Za dezinfekciju iznutra", to je apsolutni hit ove godine, a jasno je i zašto - zaključuje ovaj kreativan bračni par.

Božićne kutije koštaju od 150 do 170 kuna, a naručiti ih možete na Facebooku poklonkutijeKBIA i Instagramu @poklonkutijedesignbykbia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:24