BLAGDANSKI TRENDOVI

Božić 2013. u znaku ukrasa od štrasa, a od boja najviše se traže crvena i srebrna

Showroom tvrtke Dobar partner na zagrebačkom Žitnjaku već tradicionalno ima najbogatiju ponudu božićnih ukrasa u gradu. Stoga ne čudi da smo se baš tamo zaputili kako bismo doznali koji su ukrasi hit, odnosno koje boje i materijala ove godine ljudi najviše traže i kupuju.

– U trendu je nakit od umjetnog dragog kamenja, tzv. štrasa. Jeleni, kuglice, zvjezdice i mašne koje se mogu staviti na drvce ili aranžman, odnosno za dekoraciju na poklon kutije. Kada je o bojama riječ, Božić 2013. obilježit će, uz uobičajenu crvenu, i kombinacije poput zlatne i srebrne, bijele i srebrne te sive i crne. Također, tražene su i fine srebrno-bež lamete koje se elegantno spuštaju po boru te koje finalno izgledaju kao paučina koja je obavila cijelo drvce, a daje mu dozu romantike – priča vlasnica Jasna Degoricija.

Veliki hit su i lizalice te štapovi Djeda Mraza koji vraćaju u djetinjstvo

Dodaje da su ove godine traženi snježni borovi jer se teži tome da se u domu stvori ugođaj boravka u snježnoj šumi. U Dobrom partneru takve borove nude u različitim visinama, od 50 cm do čak 4 metra.

– Ako živite u stanu male kvadrature, ako imate malo dijete ili nestašnog kućnog ljubimca, možete si kupiti samo polovicu bora. To izgleda atraktivno, a svako drvce ima stalak pa ga možete staviti na komodu i prisloniti uza zid – kaže Jasna koja je pri dekoriranju svog showrooma veliku pozornost posvetila različito okićenim kutovima jer to je, kaže, najbolji način prezentacije svega što tvrtka ima u ponudi, a na taj način posjetitelji na licu mjesta vide kako što izgleda i procijene je li to najbolje rješenje za njihov dom.

– Primijetili smo da se kupcima jako sviđaju snježne grude i pahuljice, lagane, bijele, igličaste koje se ne mogu razbiti pa ih možete, osim na bor, vješati i svugdje po stanu. Osim toga, mnogima se sviđa i bor okićen malim lutkama u pamučnoj i filcanoj odjeći. Upotpunjuju ih lizalice i štapovi Djeda Mraza crveno-zelene boje. Pretpostavljam da se ljudima to sviđa jer tako otkrivaju davno zaboravljeno dijete u sebi – objašnjava vlasnica koja nam je otkrila i kako osvježiti stari bor i stari nakit koji imamo kod kuće.

– Izaberite jednu od dekorativnih traka od brokata, satena ili ripsa kontrastne boje u odnosu na nakit. Tako ćete istaknuti ono najljepše na nakitu, odnosno prikriti nedostatke. Shvatite to kao ulogu šminke na ženskom licu. Božićnu priču možete upotpuniti i različitim životinjama kao što su medvjedi, sove, ptičice, ježevi, vjeverice.

Dobar partner darovat će u ovom nagradnom natječaju bor visok 180 cm u posudi i dva seta ručno puhanih i dekoriranih kuglica (ukupno 8 komada). Na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošaljite nam objašnjenje zašto biste baš vi trebali osvojiti ovaj dar. Najkreativniji odgovor bit će nagrađen! Ime sretnog dobitnika objavit ćemo u prilogu Nekretnine, u subotu 21. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:21